Veľké zmeny v AS Monaco, ruský oligarcha zvažuje predaj klubu

Ruský oligarcha Dmitrij Rybolovlev.
Ruský oligarcha Dmitrij Rybolovlev. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. jan 2024 o 15:55

Väčšinovým vlastníkom klubu je od roku 2011.

MONACO. Ruský oligarcha Dmitrij Rybolovlev údajne skúma možnosti trhu v súvislosti so zamýšľaným predajom svojho podielu vo futbalovom klube AS Monaco, ktorý pôsobí v najvyššej francúzskej súťaži Ligue 1.

Päťdesiatsedemročný miliardár, ktorý má okrem ruského aj cyperské občianstvo, je väčšinovým vlastníkom spomenutého klubu od roku 2011.

Magnát, ktorý sa venuje obchodu s hnojivami, je podľa periodika Les Echos otvorený predaju klubu a skupinu Raine údajne poveril, aby pracovala na projekte úplného alebo čiastočného organizácie. Tento krok neskôr potvrdil aj zástupca rodinnej kancelárie miliardára.

"Väčšinový akcionár AS Monaco sa rozhodol začať proces preskúmania strategických alternatív pre podiel v klube po tom, čo zaznamenal záujem zvonka.

Väčšinový akcionár povedal The Raine Group, aby v tejto záležitosti slúžila ako výhradný finančný poradca," uvádza sa v stanovisku kancelárie.

AC Monaco patrí medzi najúspešnejšie tímy v najvyššej francúzskej futbalovej súťaži. Klub z malého kniežatstva získal osem ligových titulov a päťkrát ovládol francúzsku pohárovú súťaž.

V roku 2004 sa klub prebojoval do finále Ligy majstrov, v ktorom prehral s portugalským FC Porto 0:3.

Tabuľka Ligue 1

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Veľké zmeny v AS Monaco, ruský oligarcha zvažuje predaj klubu