Bývalý spoluhráč Škrtela hviezdil, v jednom zápase strelil päť gólov

Michael Frey, archívna fotografia.
Michael Frey, archívna fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. aug 2021 o 17:45

Michael Frey sám rozhodol o výhre Royal Antverpy.

BRUSEL. Na drese nosí najvyššie možné číslo. Nová posila Royal Antverpy si vybrala 99-ku.

Michael Frey po ňom prvýkrát siahol v minulej sezóne, keď pôsobil v tíme Waasland-Beveren. Strelil v ňom dvanásť gólov a zažil azda najlepšiu sezónu v kariére, hoci jeho mužstvo napokon vypadlo do druhej belgickej ligy.

Dvadsaťsedemročný útočník je odchovancom BSC Young Boys, dostal sa aj do švajčiarskej mládežníckej reprezentácie. Skúšal šťastie vo francúzskom LOSC Lille, nemeckom 1. FC Norimberg či naposledy v tureckom Fenerbahce, kde sa stretol aj so slovenským futbalistom Martinom Škrtelom.

Minulý rok vymenil veľkokluby za belgickú Jupiler League.

A pôsobenie v novom klube v Antverpách si Švajčiar zjavne užíva. Prvýkrát skóroval hneď pri premiére v 1. kole a o dva týždne neskôr rozbehol gólový koncert.

V úvodnom zápase nedeľňajšieho programu 3. kola belgickej futbalovej ligy zvíťazili Antverpy na pôde Standardu Liége 5:2. A všetkých päť gólov hostí strelil práve Frey. 

Skúsený kanonier sa presadil dvakrát v prvom polčase v 6. a 37. minúte, po zmene strán strelil čistý hetrik v priebehu desiatich minút - skóroval v 59., 61. a 68. minúte.

"Päťhviezdičkový výkon," okomentoval klub jeho päť gólov na sociálnej sieti. Fotografiu jeho osláv zverejňoval po každom presnom zásahu.

Frey sa, pochopiteľne, dostal po 3. kole na čelo tabuľky strelcov, na konte má šesť gólov. Nemec Deniz Undav z tímu nováčika St. Gilloise má po troch zápasoch na konte štyri zásahy.

Pre Antverpy ide o prvé víťazstvo v novom ročníku belgickej súťaže, predtým dvakrát prehrali. Po víťazstve rozdielom triedy však majú kladné skóre 7:6.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bývalý spoluhráč Škrtela hviezdil, v jednom zápase strelil päť gólov