Futbal: Ronaldinho prestupuje do milánskeho AC

Ronaldinho odchádza z Barcelony. Ako ďalšiu zastávku svojej kariéry si vybral milánsky AC.
Ronaldinho odchádza z Barcelony. Ako ďalšiu zastávku svojej kariéry si vybral milánsky AC. (Autor: reuters)
SITA|16. júl 2008 o 09:02

Barcelona si vybrala z dvoch ponúk tú milánsku. Manchester City síce ponúkal za brazílskeho strednoploliara viac, Ronaldinho sa ale napokon sťahuje na San Siro.

RÍM 16. júla (SITA, AFP) - Víťazstvom AC Miláno sa skončila licitácia o dvojnásobného najlepšieho futbalistu sveta Ronaldinha. Brazílsky ofenzívny stredopoliar a jeho doterajší zamestnávateľ FC Barcelona si napokon z dvoch ponúk vybrali tú taliansku, hoci anglická z Manchestru City bola lukratívnejšia.

Ronaldinho do Serie A

Aj Milánčania však museli napokon siahnuť hlbšie do pokladnice, z pôvodnej sumy 15 miliónov eur sa údajne finálna cena môže vyšplhať na dvojnásobok. "AC Miláno a FC Barcelona sa dohodli na prestupe Ronaldinha. Zajtra hráč pricestuje do Milána na lekársku prehliadku a následne podpíše zmluvu s platnosťou do 30. júna 2011," oznámila v utorok večer oficiálna internetová stránka AC Miláno.

Na detailoch transferu 28-ročného futbalistu sa oba kluby dohodli v utorok v katalánskej metropole. Prestupová suma nebola zverejnená, ale denník Gazzetta dello Sport operuje s číslom 18,5 milióna eur plus bonusy závislé na výkonoch.

Manchester City dotovaný thajským premiérom Thaksinom Šinawatrom ponúkal Barcelone 32 miliónov eur a Ronaldinhovi o 100-tisíc libier vyšší týždenný plat ako taliansky konkurent. Napriek tomu dal hráč aj jeho bývalý klub prednosť záruke futbalovej kvality, akú značka AC Miláno vo svete reprezentuje.

Pre Guardiolu sa stal Ronaldinho nepotrebným

Ronaldinho sa stal v Barcelone "nepotrebným" po nástupe trénera Josepa "Pepeho" Guardiolu, ktorý už v klube nepočíta ani so Samuelom Eto´om a Decom. Na Nou Campe zanechá napriek postupnému poklesu výkonnosti v uplynulých dvoch sezónach skvelú 70-gólovú vizitku zo 145 zápasov. Práve Ronaldinhov rukopis mali dva ostatné španielske tituly FC Barcelona a zisk trofeje v Lige majstrov 2005/06.

Tréner AC Miláno Carlo Ancelotti už teraz spriada "pyramídové" plány o vytvorení brazílskej kreatívnej formácie Ronaldinho - Kaká - Pato, ktorá sa môže pýšiť dovedna tromi titulmi Hráč roka podľa FIFA. "Dôležité je, že máme kvalitných hráčov a Ronaldinho takým nepochybne je. Budeme hrať systémom 4-3-2-1. Tento model funguje veľmi dobre a už v minulosti sa nám osvedčil. Je to naša ´obchodná značka´ a ani tento rok sa jej nevzdáme, či už s Ronaldinhom v zostave, alebo bez neho. Naším cieľom je hrať dobrý futbal a víťaziť. Lebo to je Miláno," povedal Ancelotii pre Gazzetta dello Sport ešte pred spečatením Ronaldinhovho prestupu.

Nachádzate sa tu:
Domov