Futbal: Ronaldinho mieri do AC Miláno

Brazílsky loptový virtuóz Ronaldhino pravdepodobne zmení španielsku ligu za taliansku.
Brazílsky loptový virtuóz Ronaldhino pravdepodobne zmení španielsku ligu za taliansku. (Autor: SITA, AP)
TASR|12. apr 2008 o 13:32

Brazílsky stredopoliar Ronaldhino má namierené do tímu úradujúceho víťaza Ligy majstrov - AC Miláno.

Miláno 12. apríla - Brazílsky futbalista Ronaldinho sa dohodol na podmienkach novej zmluvy s AC Miláno, klub talianskej Serie A však ešte musí rokovať s FC Barcelona.

"Ronaldinho a Miláno sa v hlavných bodoch zhodli," prezradil hráčov agent a brat Roberto de Assis. Podľa talianskych médií bola jednou z podmienok dohoda do roku 2012 za osem miliónov eur (258,69 milióna Sk) ročne.

"Nedokážem odpovedať na otázku či Ronaldinho bude hráčom Barcelony aj v budúcej sezóne. Má síce platnú zmluvu až do roku 2010, ale vo futbale sa môže stať čokoľvek. Teraz sa musí hlavne zotaviť zo zranenia, na úvahy o budúcnosti bude dosť času aj potom. Veľmi túži hrať, držme mu palce, aby sa dokázal vrátiť čo najskôr," dodal v rozhovore pre španielsky denník Marca Ronaldinhov brat.

Výkonný riaditeľ milánskeho klubu Adriano Galliani dodal: "V základných veciach sme sa s hráčom dohodli. Teraz sa musíme ešte dohodnúť s Barcelonou. Nechajte nám ešte trochu času."

Španielske i talianske médiá predpokladajú, že prestupová suma za 28-ročného Brazílčana dosiahne výšku 20 až 30 miliónov eur (646,72 až 970,08 milióna Sk).

Miláno je v Serii A na piatej priečke a hrozí mu neúčasť v budúcom ročníku Ligy majstrov. Obhajca trofeje v tomto ročníku vypadol v prvom kole vyraďovacej fázy s Arsenalom.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov