Futbal: Ronalda trápi koleno, hovorí sa o konci kariéry

Brazílsky útočník Ronaldo má problémy s kolenom a bude pauzovať približne 9 mesiacov.
Brazílsky útočník Ronaldo má problémy s kolenom a bude pauzovať približne 9 mesiacov. (Autor: REUTERS)
SITA|14. feb 2008 o 08:46

RÍM 14. februára (SITA, AFP) - Pre útočníka talianskeho futbalového klubu AC Miláno Ronalda sa sezóna pre zranenie kolena skončila. Bývalý brazílsky reprezentant si v stredajšom stretnutí Serie A proti ...

RÍM 14. februára (SITA, AFP) - Pre útočníka talianskeho futbalového klubu AC Miláno Ronalda sa sezóna pre zranenie kolena skončila. Bývalý brazílsky reprezentant si v stredajšom stretnutí Serie A proti Livornu roztrhol väz v pravom kolene a nútene bude pauzovať možno až deväť mesiacov.

Tridsaťjedenročný rodák z brazílskeho Ria de Janeiro v 57. min nahradil na hracej ploche Štadióna Giuseppe Meazzu Alberta Gilardina, no po zákroku stredopoliara Joseho Luisa Vidigala sa už o tri minúty neskôr zvíjal v bolestiach v pokutovom území hostí z Livorna a bezprostredne po odchode z hracej plochy ho museli previezť do nemocnice. Vidigal za svoj zákrok uvidel žltú kartu a nariadeným pokutovým kopom vyrovnal Andrea Pirlo na konečných 1:1. "Po kolízii oboch hráčov som počul som nepríjemný zvuk," povedal brankár Livorna Marco Amelia, ktorý bol v čase Ronaldovho zranenia neďaleko.

"Je to zranenie, ktoré môže ukončiť Ronaldovu kariéru. Dobu liečenia odhadujeme na deväť mesiacov až jeden rok," oznámila oficiálna klubová stránka milánskeho klubu. "Veľmi nás mrzí a trápi, čo sa Ronaldovi stalo. Nechcem hovoriť o konci jeho kariéry, pretože len čas ukáže, aké vážne to zranenie skutočne je. Jediné, čo môžeme urobiť, je, že mu doprajeme dostatok času a vynikajúce podmienky na rekonvalescenciu. Po zápase sa všetci hráči ponáhľali do nemocnice, aby sa informovali o jeho zdravotnom stave," prezradil tréner 'rossoneri ' Carlo Ancelotti. Podľa klubového lekára Jeana-Pierra Messermana vyšetrenia v nemocnici potvrdili, že ide o rovnaké zranenie ako v roku 1999, ktoré ho vyradilo z hry na viac ako rok. Pozitívnejšie informácie o budúcnosti Ronalda priniesol ďalší lekár Walter Pascale: "Za osem rokov, teda od doby predchádzajúceho rovnakého zranenia, sa medicína posunula dopredu a pokiaľ všetko pôjde podľa očakávania, na trávnik sa ešte vráti." Potrebnú operáciu podstúpi trojnásobný držiteľ ocenenia pre najlepšieho hráča na svete podľa FIFA (1996 - najmladší víťaz, 1997, 2002) už vo štvrtok v Paríži, kde absolvoval zákrok aj pred ôsmimi rokmi.

Brazílsky útočník pôsobí v Európe od roku 1994, jeho prvým pôsobiskom na "starom kontinente" bol holandský PSV Eindhooven, odkiaľ prestúpil do FC Barcelona a cez Inter Miláno a Real Madrid sa dostal až do AC. V reprezentácii "kanárikov" odohral 97 stretnutí, v ktorých strelil 62 gólov a je tretím najlepším kanonierom národného tímu Brazílie za Zicom (66 gólov) a Pelém (77). Svoje konto už pravdepodobne nevylepší, pretože od roku 2006 nie je členom "Selecaa".

Nachádzate sa tu:
Domov