Rekordná posila pre Union Berlín, do klubu prichádza stredopoliar z Interu Miláno

Robin Gosens v drese Union Berlín.
Robin Gosens v drese Union Berlín. (Autor: Twitter 1. FC Union Berlin)
SITA|16. aug 2023 o 11:13

Berlínčania prekonali svoj predošlý rekord takmer dvojnásobne.

BERLÍN. Nemecký futbalový klub 1. FC Union Berlín zaplatil rekordnú sumu za nemeckého stredopoliara Robina Gosensa, ktorého priviedol z talianskeho Interu Miláno za 15 miliónov eur.

Berlínčania s prehľadom prekonali svoj predošlý najdrahší nákup hráča, keď pred dvomi rokmi získal nigérijského útočníka Taiwa Awoniyiho z anglického FC Liverpool za 8,5 milióna eur.

Gosens prišiel do Interu v januára 2022 z konkurenčnej Atalanty Bergamo za 27 miliónov eur, no v ostatnej sezóne bol zväčša náhradník.

Ako striedajúci hráč nastúpil aj v tohtoročnom finále Ligy majstrov proti anglickému Manchestru City (0:1).

Celkovo odohral za "Nerazzurri" 58 zápasov a strelil v nich päť gólov, s tímom získal dvakrát Taliansky pohár a raz národný superpohár.

Účastník ostatných majstrovstiev Európy priznal, že sa mu prestupom do Berlína splnil sen. "Vždy som hovoril, že mojím snom je hrať jedného dňa v Nemecku a v I. bundeslige.

Union má za sebou niekoľko pôsobivých sezón, čo rezonovalo aj v zahraničí," vyhlásil Gosens, ktorý odohral za nemeckú reprezentáciu 16 zápasov a skóroval dvakrát.

Okrem Talianska pôsobil najmä v Holandsku, zahral si za tímy Vitesse Arnhem, Heracles Almelo a FC Dordrecht.

"V osobe Robina sme získali hráča, ktorý je známy oddanosťou, tímovým duchom a víťaznou mentalitou.

Hľadali sme niekoho s týmito kvalitami. Veríme, že Robin sa stane dôležitou súčasťou nášho tímu," povedal o Gosensovi výkonný riaditeľ Unionu Oliver Ruhnert.

Berlínsky tím skončil v sezóne 2022/2023 štvrtý v nemeckej I. bundeslige a vybojoval si účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. V minulom ročníku sa tiež dostal do osemfinále Európskej ligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Rekordná posila pre Union Berlín, do klubu prichádza stredopoliar z Interu Miláno