Slovan našiel náhradu za Trutza, má nového športového riaditeľa

Róbert Tomaschek vedľa bývalého reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča.
Róbert Tomaschek vedľa bývalého reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča. (Autor: TASR)
Sportnet|29. sep 2022 o 12:55

Róbert Tomaschek získal so Slovanom štyri tituly.

BRATISLAVA. Novým športovým riaditeľom klubu ŠK Slovan Bratislava sa stane bývalý slovenský reprezentant Róbert Tomaschek.

Vo funkcii tak nahradí Richarda Trutza, ktorý bol spolu so všetkými skautmi odvolaný po prehre slovenského majstra s Pjunikom Jerevan v EKL.

Novú rolu v klube bude mať aj bývalý reprezentačný útočník a legenda tímu z Tehelného poľa Róbert Vittek. Tieto informácie potvrdil Ivan Kmotrík starší.

"Aby v klube nenastalo bezvládie a zachoval sa chod klubu, vymenovali sme nateraz za športového riaditeľa Róberta Tomascheka a riaditeľa pre medzinárodné vzťahy Roba Vitteka," priznal majiteľ klubu pre Šport24.sk.

Oficiálne by nových členov tímu mali predstaviť v najbližších dňoch.

Tomaschek získal štyri majstrovské tituly so Slovanom Bratislava a v národnom drese odohral 50 zápasov. Zaujímavosťou je, že práve on bol prvým slovenským hráčom, ktorý dosiahol túto métu. 

Rodák z Nitry, ktorý tento rok oslávil päťdesiatku, začínal s kariérou v rodnom meste a okrem Slovana pôsobil aj v škótskom klube Heart of Midlothian.

Aktívnu kariéru ukončil pomerne skoro, ako 29-ročný.

So Slovanom okrem spomenutých titulov trikrát vyhral aj Slovenský pohár a v ankete Futbalista roka sa štyrikrát umiestnil v najlepšej desiatke.

V predošlých rokoch pôsobil ako technický vedúci reprezentačného A-mužstva. S reprezentáciou absolvoval všetky tri šampionáty, na ktorých sa slovenský tím predstavil (MS 2010, ME 2016 a 2020).

Vittek je historicky druhým najlepším strelcom reprezentácie a žiaril najmä na MS 2010, kde strelil štyri góly. V belasom drese získal tiež dva ligové tituly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan našiel náhradu za Trutza, má nového športového riaditeľa