Brazília sa sťažuje. Mladíkovi sa v Argentíne po vylúčení posmievali

Robert Renan z tímu Brazílie na MS vo futbale do 20 rokov 2023.
Robert Renan z tímu Brazílie na MS vo futbale do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. jún 2023 o 14:02

Hráč Zenitu Petrohrad Robert Renan sa stal obeťou rasizmu.

BUENOS AIRES. Brazílska futbalová konfederácia (CBF) zaslala Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) protest po tom, ako bol obranca národného tímu do 20 rokov Robert Renan obeťou rasizmu na aktuálnych majstrovstvách sveta spomenutej vekovej kategórie v Argentíne.

Ako referuje web insidethegames.biz, devätnásťročnému hráčovi sa posmievalo publikum v La Plate po tom, ako dostal červenú kartu v stredajšom osemfinálovom zápase proti Tunisanom (4:1).

CBF tvrdí, že Renan sa zachoval „športovo“, ale následne sa stal obeťou „niekoľkých prípadov“ rasizmu na sociálnych sieťach.

„CBF dôrazne odsudzuje akýkoľvek druh diskriminačného konania vo futbale a už nebude tolerovať takéto prípady v tomto športe,“ uvádza sa vo vyhlásení brazílskej konfederácie.

Renan v marci dostal premiérovú pozvánku do reprezentačného A-mužstva na prípravný zápas proti tímu Maroka, ale napokon vtedy nezasiahol do hry.

Od januára pôsobí v ruskom klube Zenit Petrohrad, s ktorým po prestupe z brazílskeho tímu Corinthians podpísal päťročný kontrakt.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brazília sa sťažuje. Mladíkovi sa v Argentíne po vylúčení posmievali