Futbal: Riberyho porovnávajú so Zidanom

SITA|23. mar 2008 o 17:14

BERLÍN 23. marca (SITA, AFP) - Francúzsky futbalový stredopoliar Franck Ribery, ktorý oblieka dres Bayernu Mníchov v nedeľu priznal, že je potešený, keď ho prirovnávajú k Zinedinovi Zidanovi. Zároveň ...

BERLÍN 23. marca (SITA, AFP) - Francúzsky futbalový stredopoliar Franck Ribery, ktorý oblieka dres Bayernu Mníchov v nedeľu priznal, že je potešený, keď ho prirovnávajú k Zinedinovi Zidanovi.

Zároveň dodal, že chce vo futbale dosiahnuť podobné úspechy ako "Zizou". "Je to obrovská česť byť porovnávaný so Zinedinom. Je to fantastický hráč, možno najlepší v histórii. Chcel by som dosiahnuť také úspechy ako on. Momentálne sa však naplno sústredím na hru v Bayerne. Zatiaľ sú so mnou spokojní a ja som tiež šťastný. Počkám, čo prinesie budúcnosť," povedal Ribery pre nemecký denník Die Welt.

Od príchodu do bavorskej metropoly v júli minulého roka si dvadsaťštyriročný Francúz vydobyl medzi fanúšikmi povesť výborného hráča. Ribery má na svojom konte zatiaľ len víťazstvá v Tureckom pohári v drese Galatasarayu, s Bayernom zvíťazil v nemeckom Superpohári. Zidane je majstrom sveta z roku 1998, o dva roky neskôr získal aj titul majstra Európy.

V Lige majstrov triumfoval v roku 2002 ako hráč Realu Madrid, s ktorým získal aj dva španielske tituly. Spolu s Ronaldom je jediným hráčom, ktorý získal trikrát cenu pre najlepšieho futbalistu sveta (1998, 2000, 2003) a v roku 1998 sa tešil z prvenstva v ankete pre najlepšieho futbalistu Európy. Pri príležitosti päťdesiateho výročia založenia Európskej futbalovej únie (UEFA) ho fanúšikovia zvolili za najlepšieho hráča starého kontinentu.

Nachádzate sa tu:
Domov