Real znížil manko na Barcelonu, nerozhodil ho ani neuznaný gól

Brazílsky útočník Realu Madrid Vinícius Junior strieľa gól.
Brazílsky útočník Realu Madrid Vinícius Junior strieľa gól. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. feb 2023 o 07:35

Real strelil dva góly v priebehu dvoch minút.

La Liga - dohrávka 17. kola

Real Madrid - FC Valencia 2:0 (0:0)

Góly: 52. Asensio, 54. Vinicius Junior

ČK: 72. Paulista (Valencia)

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili vo štvrtkovej dohrávke 17. kola La Ligy nad Valenciou 2:0 a upevnili si druhú priečku v tabuľke.

Na lídra FC Barcelona strácajú päť bodov.

Domácim neuznali arbitri v nadstavenom čase prvého polčasu gól nemeckého obrancu Antonia Rüdigera po konzultácii s VAR. Predchádzal mu totiž faul.

Favorit rozhodol krátko po prestávke dvoma gólmi v priebehu dvoch minút. Postarali sa o to Marco Asensio a Vinicius Junior. Brazílčan okorenil svoj jubilejný 200. zápas v drese Realu Madrid 50. gólom.

Hostia sa následne na výraznejší tlak nezmohli. Aj preto, že od 72. minúty hrali bez vylúčeného brazílskeho obrancu Gabriela Paulistu.

VIDEO: Zostrih zápasu Real Madrid - Valencia

Pre zranenia zápas nedohrali Karim Benzema a Militao.

Francúzsky útočník išiel po hodine hry dole z ihriska pre problémy so stehnom, podľa slov trénera Carla Ancelottiho by však zranenie nemalo byť vážne.

"Takéto veci sa stávajú, keď máte nabitý kalendár a každý tretí deň hráte zápas. U Karima však ide iba o drobné zranenie.

Verím, že bude k dispozícii už cez víkend v ligovom súboji na pôde RCD Mallorca. Horšie to vyzerá s Militaom, ktorý sa do nedele určite nezotaví a otáznik visí aj nad jeho štartom na MS klubov v Maroku," uviedol.

Valencia zaznamenala v predchádzajúcich siedmich zápasoch vo všetkých súťažiach len jedno víťazstvo a v tabuľke jej patrí 14. miesto.

"Nie sme spokojní, to je jasné. Hrali sme síce obstojne, no súper mal viac šancí. Takéto nepriaznivé série sú vo futbale bežné, ale dostaneme sa z toho," povedal k zápasu obranca hostí Dmitri Foulquier.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real znížil manko na Barcelonu, nerozhodil ho ani neuznaný gól