Benzema získal prvú trofej ako kapitán. Dostal sa pred klubovú ikonu

Karim Benzema sa teší so spoluhráčmi z Realu Madrid.
Karim Benzema sa teší so spoluhráčmi z Realu Madrid. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. aug 2022 o 10:09

Real Madrid vyhral Superpohár UEFA.

HELSINKI. Futbalisti Realu Madrid sa v stredu dotiahli na čelo historickej tabuľky víťazov Superpohára UEFA.

Po triumfe 2:0 nad Eintrachtom Frankfurt v Helsinkách získali túto trofej piatykrát a vyrovnali celkovú bilanciu FC Barcelona a AC Miláno.

"Nebol to jednoduchý zápas. Súper bol usadený na vlastnej polovici, no napokon sa nám v závere polčasu podarilo skórovať a potom sme už zápas umne kontrolovali," hodnotil stretnutie kouč Realu Carlo Ancelotti.

"Nemôžete očakávať, že mužstvo bude hneď na začiatku sezóny stopercentné, ale vyhrali sme a bol to pre nás úspešný prvý krok. Povzbudílo nás to a verím, že nám to pomôže k ešte lepším výkonom."

Ďalší pamätný večer má za sebou francúzsky kanonier Karim Benzema, ktorý druhým gólom v 65. minúte spečatil víťazstvo Realu.

Po zápase zdvihol nad hlavou svoju prvú trofej v pozícii kapitána (pásku prevzal po odchode Marcela) a presným zásahom sa dostal pred ikonu klubu Raúla v historickej tabuľke strelcov klubu.

Na konte má 324 gólov za Real, Raúl o jeden menej. Pred nimi figuruje už iba Cristiano Ronaldo, ktorý nastrieľal v rokoch 2009–2018 v klubovom drese 450 gólov.

"Je to pre nás mimoriadne dôležitý hráč, líder tímu, To, že sme sa dostali až sem, je z veľkej časti jeho zásluha. Strelil veľa gólov, dnes pridal ďalší a teraz smeruje k zisku Zlatej lopty. Sú o tom nejaké pochybnosti? Pre mňa žiadne," vyhlásil Ancelotti na adresu Benzemu.

Real začal večer na Olympijskom štadióne až príliš opatrne a prebudila ho až prvá čistá šanca zápasu, v ktorej sa v 14. minúte ocitol Japonec Daiči Kamada.

Jeho krížnu strelu vtedy zlikvidoval Thibaut Courtois, ktorý napokon k triumfu pomohol čistým kontom. Do streleckej listiny sa zapísal aj rakúsky obranca David Alaba, v 37. minúte otvoril skóre po asistencii Casemira.

"Proti víťazovi Ligy majstrov musíme premeniť každú príležitosť, ktorá sa naskytne. V rozhodujúcich momentoch sme tie naše nevyužili a tak sme nemohli pomýšľať na úspech," zdôraznil kapitán Frankfurtu Sebastian Rode. Tréner nemeckého tímu Oliver

Glasner priznal, že Real vyhral zaslúžene: "Boli jednoducho o úroveň vyššie ako my. Myslím si, že sme podali lepší výkon ako pri ligovej prehre 1:6 s Bayernom, ale ani to na tejto úrovni nestačilo. Keď Realu ponúknete dve šance, potrestá to. Po takomto výkone však môžem byť optimista."

Real potvrdil dominanciu šampiónov Ligy majstrov v predchádzajúcich ročníkoch Superpohára.

Z uplynulých desiatich súbojov vyhrali deväťkrát, ich hegemóniu narušilo iba Atletico Madrid v roku 2018, keď ako víťaz Európskej ligy vyhralo v Tallinne práve nad mestským rivalom Realom 4:2 po predĺžení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Benzema získal prvú trofej ako kapitán. Dostal sa pred klubovú ikonu