Zidane pasoval pred zápasom Atlético za favorita. Potom dokázal majstrovstvo

Hráči Realu Madrid sa tešia z gólu do siete mestského rivala.
Hráči Realu Madrid sa tešia z gólu do siete mestského rivala. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. dec 2020 o 11:30

Madrid patrí po derby Realu.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zavŕšili úspešný týždeň a potvrdili narastajúcu formu z posledných dní.

Zverenci Zinedina Zidana triumfovali v sobotňajšom mestskom derby, keď na domácej pôde zdolali lídra španielskej súťaže Atlético 2:0. Real sa dostal na tretie miesto tabuľky a na svojho súpera, ktorý utrpel prvú ligovú prehru v sezóne, stráca už len tri body.

Fantastický týždeň

Real si v priebehu týždňa vybojoval postup medzi šestnástku najlepších v Lige majstrov a dobrú formu potvrdil aj v La Lige.

"Každým zápasom sa zlepšujeme v mnohých aspektoch. Dobre sme hrali minulý týždeň proti Seville (1:0), v Lige majstrov s Mönchengladbachom a aj teraz. S týmto týždňom som maximálne spokojný," uviedol podľa agentúry AFP tréner Zinedine Zidane, ktorý bol pod paľbou kritiky po sérii zlých výsledkov.

"Kritika bolí, ale na druhej strane vás robí silnejším," odkázal.

Majstrovský ťah pred derby

Francúzsky tréner spravil pred sobotňajším derby zaujímavý ťah, keď svojho mestského rivala pasoval za najväčšieho favorita na zisk španielskeho titulu. Podľa odborníkov tým znížil tlak na svoje mužstvo po sérii dobrých výsledkov.

"Sú favoriti a dokazujú to zakaždým, keď vybehnú na ihrisko. Vždy konkurovali najlepším a teraz sú na vrchole. Poznáme ich veľmi dobre, pre nás je to príležitosť zistiť, na čo máme," citovala Zidana agentúra AFP pred zápasom.

Skóre derby otvoril v 15. minúte po rohu Toniho Kroosa peknou hlavičkou Casemiro, ktorý sa vrátil do akcie po absolvovaní karantény, keď prekonal ochorenie Covid-19.

Domáci boli od začiatku nebezpečnejší, krátko pred gólom vytlačil strelu Karima Benzemu slovinský brankár Jan Oblak. Real pokračoval v dominantnom výkone aj v ďalšom priebehu a v 63. minúte zaslúžene pridal druhý gól. Z 30-metrovej diaľky vypálil do žrde Dani Carvajal a lopta sa od chrbta bezmocného Oblaka dostala do brány Atlética. V štatistikách zapísali vlastný gól Oblakovi.

Nezabudnuteľný večer zažil aj kapitán Realu Sergio Ramos, ktorý nastúpil už na 43. madridské derby.

Po polčase vystriedal tretinu zostavy

Atlético bolo v útoku "bezzubé", na domácu bránku vyslalo len jednu strelu, o ktorú sa hlavou postaral striedajúci Saul.

"V útoku nám chýbal dôraz a väčšia drzosť. Súper bol lepší a zaslúžene vyhral. Môžeme mať aj slabší deň, to sa stane, ale táto prehra veľmi mrzí," povedal Diego Simeone.

Viacerí hráči Atlética nemali svoj deň. Brankár Oblak si dal navyše vlastenca.
Viacerí hráči Atlética nemali svoj deň. Brankár Oblak si dal navyše vlastenca. (Autor: TASR/AP)

Argentínsky tréner Atlética spravil v polčase až tri striedania, ale tie hru jeho tímu neoživili.

Svoj deň nemali hviezdni útočníci Joao Felix a Luis Suarez, navyše obaja prejavili nespokojnosť, keď ich tréner poslal z ihriska. Joao Felix ukázal svoju frustráciu kopancom do vecí po príchode na lavičku.

"Viem, že chce pre tím spraviť viac a rád by ostal na ihrisku celý zápas, ale bolo potrebné niečo spraviť. Jeho reakciu nechápem," povedal Simeone.

Atlético utrpelo v La Lige prvú prehru po 26 zápasoch, séria trvala od februára. Počas nej vyhralo sedemnásť zápasov a pripísalo si deväť remíz.

Predchádzajúcu prehru mu pripravil takisto Real.

Atlético môže prísť o líderskú pozíciu v tabuľke, pokiaľ Real Sociedad v nedeľu na domácej pôde zdolá Eibar. V akcii bude aj Barcelona, doma privíta Levante.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Zidane pasoval pred zápasom Atlético za favorita. Potom dokázal majstrovstvo