Rakúšania sa otriasli a zatienili aj Haalanda. Patríme do A-divízie, hovorí opora

Christoph Baumgartner (vľavo) a Sander Berge počas zápasu Rakúsko - Nórsko.
Christoph Baumgartner (vľavo) a Sander Berge počas zápasu Rakúsko - Nórsko. (Autor: REUTERS)
REUTERS|14. okt 2024 o 15:15

Rakúsko v Lige národov deklasovalo hráčov Nórska.

BRATISLAVA. Rakúsko sa opäť vrátilo k svojmu hernému štýlu, povedal kapitán Marko Arnautovič po tom, čo jeho tím minulý týždeň dominantne zdolal Kazachstan 4:0 a v nedeľu deklasoval aj Nórsko 5:1.

Rakúsko nezačalo v skupine 3 B-divízie Ligy národov podľa predstav, keď remizovalo 1:1 so Slovinskom a prehralo 1:2 v Osle, ale dve po sebe idúce víťazstvá v Linzi ho opäť naštartovali.

Rakúsko má teraz rovnako sedem bodov ako lídri skupiny Nórsko a Slovinsko, pričom víťaz skupiny si zabezpečí priamy postup do A-divízie Ligy národov.

„V zápasoch vonku proti Slovinsku a Nórsku sme neukázali našu skutočnú tvár,“ povedal Arnautovič, ktorého vyhlásili za hráča zápasu. „Potrebovali sme čas, aby sme sa do toho dostali. Posledné dva zápasy ukázali, kto sme.“

Tréner Ralf Rangnick povedal, že bol očarený tým, ako tím zvládol útok Nórska, v ktorom hrá hviezdny Erling Haaland.

„Na začiatku sme mali šťastie, keď Haaland trafil žrď, ale aj vtedy sme mali hru pod kontrolou. Gól, ktorý sme dostali, bol trochu nešťastný.

Ale reakcia tímu bola fantastická. Čo sa mi obzvlášť páčilo, bolo to, že sme neprestali,“ povedal niekdajší tréner Manchestru United.

Rakúsko odohrá budúci mesiac zápas v Kazachstane a privíta Slovinsko.

„Som presvedčený, že v novembri môžeme tiež vyhrať oba zápasy,“ povedal ofenzívny záložník Christoph Baumgartner. „Potom budeme víťazmi skupiny a späť v A-divízii, kde si myslím, že patríme,“ doplnil.

Tabuľka skupiny 3 B-divízie Ligy národov

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rakúšania sa otriasli a zatienili aj Haalanda. Patríme do A-divízie, hovorí opora