Futbal: Púchov senzačne remizoval s Barcelonou 1:1

TASR|24. sep 2003 o 21:54

Trnava 24. septembra (TASR) - Futbalisti Matadoru Púchov remizovali v prvom zápase 1. kola Pohára UEFA na štadióne Antona Malatinského v Trnave so španielskym ...


Trnava 24. septembra (TASR) - Futbalisti Matadoru Púchov remizovali v prvom zápase 1. kola Pohára UEFA na štadióne Antona Malatinského v Trnave so španielskym veľkoklubom FC Barcelona 1:1. Senzačnú remízu zariadil niekoľko sekúnd pred koncom nadstaveného času Jambor. Púchov v zápase s jasným favoritom zanechal sympatický dojem. Odvetný zápas je na programe o tri týždne 15. okóbra na štadióne Nou Camp.


Matador Púchov - FC Barcelona 1:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Jambor - 49. Kluivert. Rozhodovali: Müftüoglu - Gencerler, Kan (Turecko), ŽK: Hricko, 18.000 divákov (vypredané)

Púchov: Bernady - Hricko, Ovad (79. Brisuda), Čvirik, Holčík - Škripec (52. Majerník), Belák, Jambor, Gegič - Breška, Nemec (76. Nemec)

Barcelona: Valdes - Puyol, Reiziger, Cocu, Van Bronckhorst - Luis Enrique, Xavi, Quaresma (73. Saviola), Ronaldinho, Overmars - Kluivert

Púchovčania sa pred vypredaným štadiónom pustili do súpera veľmi odvážnym spôsobom a v úvode zaskočili veľkého favorita duelu nátlakovým futbalom. Matadoru vychádzali rýchle akcie po stranách, ťahúňom bol najmä útočný tandem - Breška s Nemcom. Prvú veľkú šancu však mal holandský reprezentačný útočník Kluivert, keď sa v päťke otočil okolo Čvirika, ale v poslednej chvíli zakročil Bernady. O dve minúty sa po rohu Brešku dostal k zakončeniu Nemec, ale tiesnený loptu zo vzduchu netrafil ideálne. Púchovčania nastúpili do zápasu v pozícii absolútneho outsidera, ale oduševneným výkonom robili Kataláncom obrovské problémy. V 12. minúte už po siedmom (!) rohu Matadoru prestrelil po zaváhaní brankára Valdesa svätyňu "Barky" Holčík. Hostia sa postupne dostávali do tempa a presadzovali sa najmä po ľavej strane cez rýchleho Overmarsa. Holandský krídelník sa v 18. minúte dostal až do šestnástky Matadoru, ale jeho strelu stihol v páde zblokovať Holčík. Púchovčania kontrovali únikom Brešku, ktorý najskôr nebezpečne centroval na Nemca a vzápätí skončila jeho "rybička" vedľa. Krátko na to na druhej strane takmer zahrmelo po akcii nebezpečného Kluiverta, jeho tutovku však vytiahol na roh spoľahlivý Bernady. V obrovskom tempe sa pokračovalo aj naďalej, tesne po uplynutí prvej polhodiny vypálil po kolmici Ronaldinha aktívny Kluivert nad. V 36. minúte mohol skóre otvoriť agilný Breška, vyhral šprintérsky súboj s van Bronckhorstom, ale zblízka bránu netrafil. Päť minút pred koncom prvého dejstva dorazil za Bernadyho chrbát loptu Kluivert, rozhodcovia však pre ofsajd gól neuznali. Posledná akcia rušného prvého polčasu patrila Púchovčanom, keď strelu Brešku z nebezpečnej vzdialenosti hosťujúca obrana zblokovala. V druhom polčase sa Púchov snažil udržať vysoké tempo. Zápas sa však zlomil v 49. minúte, keď sa po kľučke Ronaldinha dostal k lopte Kluivert a presnou strelou z hranice šestnástky prepálil Bernadyho - 0:1. Skúsení hosťujúci hráči potom ovládli hru, držali loptu na kopačkách a nedovolili Púchovčanom pokračovať v tlaku. V 58. minúte predviedol vydarený dribling Ronaldinho a po jeho akcii netrafil presne Quaresma. O päť minút prešiel rohový kop Brešku až na zadnú žrď španielskej brány, ale Jambor na loptu nedosiahol. V 65. minúte spálil tutovku Ronaldinho, keď jeho strelu zblízka vykopol bravúrne Bernady. V závere hostia kontrolovali náskok, ktorý mohli navyše zvýrazniť Kluivert a Saviola. V 91. minúte pálil Breška rovno do Valdesa, ale o dve minúty zariadil senzačnú remízu Jambor, keď po akcii aktívneho Brešku dopravil zblízka loptu do siete.

Nachádzate sa tu:
Domov