Pochettino údajne skončil v PSG. Hovorí sa už o jeho nástupcovi

Mauricio Pochettino.
Mauricio Pochettino. (Autor: TASR/AP)
pf, TASR|12. jún 2022 o 15:40

V tíme nepokračuje ani športový riaditeľ Leonardo.

PARÍŽ. Tréner Mauricio Pochettino predčasne skončí na lavičke Paríža St. Germain. Vedenie francúzskeho šampióna sa s Argentínčanom už údajne dohodlo na ukončení spolupráce, informoval v nedeľu portál The Athletic.

Pochettino by na svojom poste skončil po 18 mesiacoch, hoci má platnú zmluvu až do roku 2023. V uplynulej sezóne získal majstrovský titul v Ligue 1, v Lige majstrov však PSG skončil už v osemfinále s neskorším víťazom Realom Madrid.

Ako jeho možní nástupcovia sa spomínajú najmä Christophe Galtier z OGC Nice či niekdajší kouč Realu Zinedine Zidane. Tieto špekulácie však poprel Alain Migliaccio, agent majstra sveta z roku 1998.

Vedenie parížskeho klubu sa údajne na konci týždňa stretlo s Pochettinom a obe strany sa vraj zhodli, že najlepším riešením bude zmena na trénerskom poste. Argentínčan prišiel do klubu v januári 2021, keď nahradil Thomasa Tuchela.

V PSG po sezóne už skončil športový riaditeľ Leonardo, jeho nástupcom na pozícii poradcu sa stal Luis Campos.

Päťdesiatsedemročný portugalský skaut pomohol vybudovať majstrovské tímy AS Monaco a OSC Lille, ktorým sa v rokoch 2017 a 2021 podarilo uspieť v konkurencii finančne silnejších Parížanov.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Pochettino údajne skončil v PSG. Hovorí sa už o jeho nástupcovi