Fanúšikovia PSG chcú bojkotovať zápasy. Nezhodli sa s vedením

Paris St. Germain
Paris St. Germain (Autor: TASR/AP)
SITA|11. máj 2023 o 11:00

Protestný bojkot skupiny Collectif Ultras Paris sa dotkne mužského i ženského futbalového tímu aj hádzanárov Paríža Saint-Germain.

PARÍŽ. Skalní fanúšikovia francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain plánujú bojkotovať zápasy svojho tímu až do odvolania pre nezhody s vedením organizácie.

Skupina Collectif Ultras Paris po stredajšom stretnutí s funkcionármi oznámila tento zámer, pričom bojkot sa týka mužského i ženského futbalového tímu a tiež hádzanárov PSG.

"Najnovšie udalosti a situácia ohľadom našich vzájomných vzťahov s vedením nás presvedčili o tom, že toto je najlepšie a jediné riešenie na zachovanie spoločnej budúcnosti," zdôvodnili svoj bojkot najvernejší priaznivci klubu z Parku princov, ktorí sa z veľkej časti starajú o atmosféru na domácich zápasoch mužstva.

Futbalisti PSG v ostatnom čase nedali svojim fanúšikom veľa dôvodov na radosť.

V aktuálnej edícii Ligy majstrov vypadli opäť už v osemfinále play-off a v domácej Ligue 1 si skomplikovali cestu za úspešnou obhajobou majstrovského titulu.

Štyri kolá pred koncom je ich náskok na čele tabuľky len šesťbodový pred druhým Lens. Aj keby získali rekordný 11. ligový primát v histórii, priaznivcom sa to máli vzhľadom na hviezdami nabitú zostavu.

Niekoľko fanúšikov PSG nedávno protestovalo pred domom Brazílčana Neymara na predmestí Paríža, čo tréner Christophe Galtier označil ako "mimo kontroly a nebezpečné".

Počas domácich duelov si hráči viackrát vypočuli piskot, nevyhol sa mu ani Argentínčan Lionel Messi.

Členovia fanúšikovskej skupiny Collectif Ultras Paris sú už dlhšie nespokojní s prezidentom klubu Násirom Al-Chelajfím, ktorý vraj nereflektuje ich požiadavky.

Nepáči sa im ani plánované sťahovanie tímu na štadión Stade de France.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Fanúšikovia PSG chcú bojkotovať zápasy. Nezhodli sa s vedením