Hanckov tím nemá ešte nič isté. Iba brániť by bola samovražda

Futbalista Feyenoordu Dávid Hancko (číslo 33) oslavuje so spoluhráčmi gól do siete AS Rím.
Futbalista Feyenoordu Dávid Hancko (číslo 33) oslavuje so spoluhráčmi gól do siete AS Rím. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. apr 2023 o 00:00

Preview pred odvetnými zápasmi štvrťfinále Európskej ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti Feyenoordu Rotterdam zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Európskej ligy nad AS Rím 1:0 a tento výsledok im pred odvetou v Taliansku dáva solídne šance na postup.

V prípade, že by uspeli, mal by v semifinále zastúpenie aj slovenský futbal v osobe reprezentačného obrancu Dávida Hancka.

Mourinho verí v obrat

Feyenoordu sa v prebiehajúcej sezóne darí. Pred dvoma týždňami síce vypadol z domáceho pohára po prehre s Ajaxom Amsterdam, no v Eredivisie ťahá sériu deviatich triumfov a na čele tabuľky má náskok ôsmich bodov.

Suverénne tak smeruje za prvým ligovým titulom od roku 2017.

Hancko odohral doma proti AS Rím celý duel a potvrdil, že fakticky hneď od letného prestupu zo Sparty Praha sa zaradil medzi piliere mužstva. V 63. minúte so šťastím zabránil vyrovnaniu.

"Očakávam iný zápas ako bol u nás doma. Rím disponuje na svojom trávniku obrovskou silou, poženie ho vpred plný štadión.

No my máme už natoľko skúsené mužstvo, že tam nejdeme so strachom. Vieme, že iba brániť tesný náskok z prvého zápasu by bola samovražda. Musíme hrať rozumne," uviedol tréner Feyenoordu Arne Slot.

Európska liga - odvety štvrťfinále:

  • 21.00 AS Rím - Feyenoord Rotterdam /prvý zápas: 0:1/
  • 21.00 Royale Union SG - Bayer Leverkusen /prvý zápas: 1:1/
  • 21.00 FC Sevilla - Manchester United /prvý zápas: 2:2/
  • 21.00 Sporting Lisabon - Juventus Turín /prvý zápas: 0:1/

Jeho tím má šancu odplatiť "giallorossi" prehru 0:1 z vlaňajšieho finále Európskej konferenčnej ligy. Otáznik visí nad štartom útočníkov Paola Dybalu i Tammyho Abrahama, ktorí utrpeli zranenia v Rotterdame.

"Bol by to pre nás veľký problém, keby obaja vypadli. Nemáme taký široký káder a nemôžeme si dovoliť rotovať zostavu, no nejako sa s tým popasujme.

Poznám moje mužstvo a verím, že s pomocou našich skvelých fanúšikov to dokáže zvrátiť," citovala uefa.com trénera AS Josého Mourinha. Portugalčan má na konte päť trofejí z európskych klubových súťaží v trénerskej kariére.

José Mourinho.
José Mourinho. (Autor: TASR/AP)

United bez viacerých opôr

Aj ďalší taliansky zástupca bude mať motiváciu uspieť, keďže triumf v EL zaručuje miestenku v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Juventusu Turín patrí po odpočte bodov pre falšovanie záznamov v Serii A momentálne 7. miesto, cez víkend prehral na pôde Sassuola 0:1. Doma zdolal Sporting Lisabon 1:0 a náskok sa v Portugalsku pokúsi udržať.

FC Sevilla, šesťnásobný šampión Európskej ligy, remizoval v prvom zápase na pôde Manchestru United 2:2. Pomohli mu dva vlastné góly zo záveru zápasu.

"Bojujeme až do konca a nikdy nestrácame vieru v dobrý výsledok. Ukázali sme našu mentalitu proti silnému súperovi na jeho pôde, kde sa sa nehrá ľahko. Žijeme a tešíme sa na domácu odvetu," poznamenal útočník Erik Lamela.

Anglickému tímu bude v odvete chýbať portugalský krídelník Bruno Fernandes, nepravdepodobný je štart ďalších opôr Marcusa Rashforda a Scotta McTominaya.

Zdravotne úplne v poriadku nie je ani Marcel Sabitzer, autor oboch gólov United z prvého vzájomného súboja.

"Doma sme inkasovali dva vlastné góly, čo považujem za obrovskú smolu. Musíme sa s tým vyrovnať, nič iné nám nezostáva.

A tiež sa musíme sa naučiť ukázať v koncovke väčší smrtiaci inštinkt. Teraz je postup pre oboch otvorenou záležitosťou," povedal Erik ten Hag.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hanckov tím nemá ešte nič isté. Iba brániť by bola samovražda