Otvárali sme sezónu a vedieme Premier League, to je sen, teší sa tréner nováčika

Radosť hráčov Brentford FC.
Radosť hráčov Brentford FC. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|14. aug 2021 o 10:50 (aktualizované 14. aug 2021 o 11:18)

Brentford v prvom kole zaskočil londýnsky Arsenal.

LONDÝN. Fanúšikovia Brentfordu sa po 74 rokoch dočkali víťazstva svojho tímu v najvyššej anglickej futbalovej súťaži.

Na nováčikovské nadšenie klubu zo západného Londýna doplatil v 1. kole Premier League Arsenal, ktorý odišiel zo štadióna súpera s prehrou 0:2.

Fantastický večer pre Brentford

O góly sa postarali do prestávky Sergi Canos a po zmene strán Christian Nörgard. 

Brentford zároveň v piatok premiérovo naplnil divákmi svoj nový štadión, v predchádzajúcej sezóne musel na ňom hrať pred prázdnymi tribúnami.

"Aká atmosféra! Otvárali sme sezónu Premier League a sme na čele ligy. Pre našich fanúšikov to musí byť sen," nadchýnal sa dánsky tréner Brentfordu Thomas Frank podľa agentúry AFP.

Zaujímavosťou je, že Brentford pri vypadnutí z Predmier League v roku 1947 hral svoj ostatný duel v najvyššej súťaži tiež proti Arsenalu a vtedy prehral 0:1.

Dal tak svojim priaznivcov, ktorých bolo v hľadisku približne 16 500, dôvod na oslavy.

"Myslím si, že nikto z prítomných na dnešný večer už nezabudne. Som hrdý na túto partiu chalanov. Veril som týmto hráčom, aj keď proti nám stál Arsenal, obrovský klub s neskutočnými hráčmi. Cítil som, že budem sklamaný, ak ich nezdoláme," povedal po stretnutí kouč domácich Thomas Frank.

Tréner Arsenalu žiada posily

Oveľa ťažšie sa zápas hodnotil Mikelovi Artetovi. Španielsky kouč skončil v predchádzajúcej sezóne s Arsenalom na 8. mieste v lige a nepostúpil s ním do európskych súťaží. Prehrou s nováčikom si už po 1. kole vytvoril na seba tlak.

"Nemyslím si, že sme si zaslúžili akýkoľvek iný výsledok. Mladí hráči robili, čo mohli. Pre niektorých to bol vôbec prvý kontakt s najvyššou súťažou, to vysvetľuje veľa," pripomenul Arteta, ktorému pre chorobu chýbali Pierre-Emerick Aubameyang i Alexandre Lacazette.

Debut si v drese Arsenalu odkrútil 20-ročný útočník Folarin Balogun.

Španielsky kouč naznačil, že Arsenalu by sa zišlo investovať do hráčskeho kádra.

"Všetka moja práca a snaha ide týmto smerom. Urobím, čo budem môcť, aby som našiel riešenie, ktoré tímu pomôže," vyhlásil Arteta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Otvárali sme sezónu a vedieme Premier League, to je sen, teší sa tréner nováčika