Hráč Evertonu oslavoval proti United ako Ronaldo. Arsenal vyrovnal negatívny zápis

Andros Townsend predviedol po strelenom góle oslavu ako Cristiano Ronaldo.
Andros Townsend predviedol po strelenom góle oslavu ako Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. okt 2021 o 09:45

Nebola to imitácia, vravel Townsend.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United si nezlepšili dojem z predchádzajúcich výsledkov na vlastnom štadióne v domácich súťažiach.

Po vypadnutí v Ligovom pohári s West Hamom a ligovej prehre s Aston Villou (oba zápasy 0:1) remizovali v sobotnom stretnutí 7. kola Premier League s Evertonom 1:1.

Na Old Trafforde sa slávil gól aj v štýle Cristiana Ronalda, neskóroval však portugalský útočník, ale hosťujúci Andros Townsend, ktorý v 65. minúte vyrovnal.

Townsend: Spravil som to z rešpektu

Domáci sa dostali do vedenia v závere prvého polčasu zásluhou Anthonyho Martiala. Tréner Ole Gunnar Solskjaer poslal v 57. minúte na trávnik Ronalda s Jadonom Sanchom v snahe poistiť náskok.

Onedlho diváci videli typickú oslavu gólu "Siuuu", ktorou Ronaldo potešil fanúšikov United už päťkrát v siedmich vystúpeniach od návratu do staronového klubu, lenže sa udiala na opačnom konci.

Townsend sa po skórovaní rozbehol k fanúšikom Evertonu, vyskočil do vzduchu a dopadol s rukami ukazujúcimi za chrbát.

"Spravil som to z rešpektu k hráčovi, ktorý ovplyvnil moju kariéru. Na tréningovom ihrisku a pri analýze videí som strávil mnoho hodín sledovaním jeho priamych kopov a kľučiek, ale aj oddanosti futbalu.

Nebola to imitácia, bolo to vyjadrenie úcty k jednému z mojich idolov. Zrejme som však oslavu nezvládol dokonale," citoval anglického krídelníka portál BBC.

Ronaldo nehral od začiatku

Ronaldo cez týždeň dramaticky rozhodol v rekordnom štarte v Lige majstrov o triumfe nad Villarrealom 2:1.

Bolo to jediné domáce víťazstvo Manchestru United v predchádzajúcich štyroch stretnutiach, no Solskjaer napriek deľbe bodov neľutoval, že 36-ročného Portugalčana nenasadil od úvodného výkopu:

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)

"Počas sezóny sa musíte rozhodovať, ako rozložiť záťaž hráčov. Myslím si, že v tomto prípade som sa rozhodol správne. S Ronaldom tomu rozumieme viac než experti a novinári.

Treba zvažovať, kedy ho využiť a kedy nie. Už nie je mladík, stále je však rovnaký profesionál. Aj tentoraz nastúpil s energiou a dobrým prístupom."

Arteta: Prehrávali sme kľúčové súboje

Manchester United a Everton sú tabuľkoví susedia na tretej a štvrtej priečke. Štrnásť bodov nazbieral aj piaty Brighton & Hove Albion po domácej remíze s londýnskym Arsenalom 0:0.

Arsenal strelil v prvých siedmich ligových dueloch päť gólov, najmenej od sezóny 1986/1987.

"Viac ma však trápi spôsob, akým sme hrali. Nerobili sme správne rozhodnutia a prehrávali sme kľúčové osobné súboje. Nezaslúžili sme si zvíťaziť, musíme brať remízu a zlepšiť sa," povedal tréner Mikel Arteta pre agentúru AFP.

Na čelo neúplnej tabuľky sa so ziskom 16 bodov vyšvihla londýnska Chelsea domácim víťazstvom nad Southamptonom 3:1.

Štrnásťbodový FC Liverpool privíta v nedeľňajšom šlágri obhajcu titulu Manchester City, ktorý má na konte o bod menej.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hráč Evertonu oslavoval proti United ako Ronaldo. Arsenal vyrovnal negatívny zápis