Ronaldo skóroval, pýtal si ešte tri penalty. Chelsea jasne zdolala Tottenham

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|19. sep 2021 o 17:35 (aktualizované 19. sep 2021 o 19:39)

West Ham nepremenil pokutový kop v 93. minúte.

LONDÝN. Futbalisti Manchester United vyhrali v nedeľnom stretnutí 5. kola najvyššej anglickej súťaže na pôde West Hamu United 2:1.

Domáci síce viedli, ale v 35. minúte vyrovnal Portugalčan Cristiano Ronaldo, ktorý skóroval aj v druhom vystúpení po návrate do Premier League a od prestupu z Juventusu Turín má na konte už tri ligové góly. V zápase sa navyše trikrát márne dožadoval jedenástky.

Vo všetkých súťažiach dal na začiatku svojej druhej anabázy v drese United už štyri góly v troch dueloch, celkovo má v štyroch súťažných zápasoch za sebou na konte šesť zásahov.


Výstavný víťazný gól strelil v závere riadnej hracej doby Jesse Lingard, ktorý absolvoval druhú polovicu predchádzajúcej sezóny na hosťovaní práve vo West Hame a z gólu sa netešil.

V nadstavenom čase nepremenil jedenástku domáci Mark Noble. Tréner David Moyes ho poslal na ihrisko len na túto situáciu po tom, ako VAR prisúdil pokutový kop za ruku Lukea Shawa.

Tridsaťštyriročný Noble sa po striedaní okamžite ujal zodpovednosti, ale brankár David De Gea vystihol jeho úmysel a vyškriabal loptu preč.

V londýnskom derby triumfovala Chelsea na štadióne Tottenhamu Hotspur presvedčivo 3:0. Po bezgólovom prvom polčase sa postupne presadili Thiago Silva, N'Golo Kante a Antonio Rüdiger.

Chelsea a FC Liverpool vedú tabuľku o skóre pred Manchestrom United, všetky tri tímy nazbierali trinásť bodov.

Premier League - 5. kolo:


Brighton & Hove Albion - Leicester 2:1 (1:0)

Góly: 35. Maupay (z 11 m), 50. Welbeck - 61. Vardy

West Ham - Manchester United 1:2 (1:1)

Góly: 30. Benrahma - 35. Ronaldo, 89. Lingard

Tottenham - Chelsea 0:3 (0:0)

Góly: 49. T. Silva, 57. Kante, 90.+2 Rüdiger

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ronaldo skóroval, pýtal si ešte tri penalty. Chelsea jasne zdolala Tottenham