Infarktový záver. Pri Škriniarovi a spol. stáli v Porte všetci svätí

Futbalista Porta Toni Martinez (v strede) v zápase proti Interu Miláno.
Futbalista Porta Toni Martinez (v strede) v zápase proti Interu Miláno. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|14. mar 2023 o 23:05

Inter Miláno postúpil do štvrťfinále Ligy majstrov.

Liga majstrov - odveta osemfinále

FC Porto - Inter Miláno 0:0

Rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

ŽK: Dimarco, Džeko (obaja Inter)

Porto: Diogo Costa - Eduardo Pepe, Cardoso, Marcano, Sanusi (86. Wendell) - Eustáquio (71. Franco), Uribe (86. Uribe), Grujič, Galeno - Evanilson (71. T. Martínez), Taremi

Inter: Onana - Darmian (80. Škriniar), Acerbi, Bastoni (74. De Vrij) - Dumfries, Barella (80. Brozovič), Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco (70. D'Ambrosio) - Lautaro Martínez, Džeko.

/prvý zápas: 0:1, postúpil Inter/

PORTO. Futbalisti Interu Miláno postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov. Po domácej výhre 1:0 nad Portom im k tomu v odvete stačila aj bezgólová remíza.

Slovenský obranca Milan Škriniar nastúpil v 80. minúte zápasu a v závere spolu so svojimi spoluhráčmi čelil mohutnému tlaku portugalského tímu.

V piatej minúte nadstaveného času najskôr loptu z kopačky Ivana Marcana zastavil na bránkovej čiare obranca Interu Denzel Dumfries.

Následne vyrazil hlavičku Mehdiho Taremiho brankár Andre Onana na pravú žrď a o pár sekúnd neskôr hlavičkoval do brvna Marko Grujič.

Priebeh zápasu FC Porto - Inter Miláno

Porto začalo aktívne a Andreho Onanu vystrašil strelou z 25 metrov Mateus Uribe. V 19. minúte sa brankár Interu vyznamenal pri pokuse Stephena Eustaquia z hranice šestnástky.

Inter prvýkrát pohrozil Edinom Džekom, ktorého strelu Diogo Costa vyrazil. V závere polčasu po centri Pepeho Aquina na roh päťky Eustaqio tesne minul loptu.

V úvode druhého dejstva to skúšal volejom Uribe. V 76. minúte po strele Marka Grujiča predviedol reflexívny zákrok Onana.

O štyri minúty neskôr sa dostal na ihrisko Škriniar, ktorý v uplynulých dvoch zápasoch talianskej Serie A chýbal na súpiske Interu pre zranenie chrbta.

Škrtel je posledný

V nadstavenom čase malo Porto dve obrovské šance, no Mehdi Taremi opečiatkoval žrď a Grujič následne trafil do brvna. Inter remízu ubránil a po prvý raz od roku 2011 postúpili v Ligy majstrov medzi elitnú osmičku.

(Autor: SofaScore)

Škrtel je posledným slovenským futbalistom, ktorý si zahral štvrťfinále Ligy majstrov, čo bolo v roku 2009. Ak bude Škriniar fit, mal by sa k nemu o pár dní pridať. 

„Urobil na mňa dojem, čo všetko podstúpil, aby mohol hrať,“ vravel pred zápasom tréner Simone Inzaghi. 

"Bohužiaľ, má dosť špecifické problémy s chrbtom, 15 dní netrénoval, fyzicky nie je v stave, aby mohol hrať od prvej minúty, hoci je späť. To bol dôvod,“ dodal výkonný riaditeľ Giuseppe Marotta.

V hre o štvrťfinále je aj Stanislav Lobotka s SSC Neapol, ktorých čaká v stredu odvetný zápas proti Frankfurtu. Taliani majú po prvom zápase náskok 2:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Infarktový záver. Pri Škriniarovi a spol. stáli v Porte všetci svätí