V Senici strávil takmer štvrtinu života. Pillár mieri do Maďarska

Na snímke hráč FK Senica Róbert Pillár na prvom tréningu v letnej príprave na jesennú časť Fortuna ligy v Senici v roku 2016.
Na snímke hráč FK Senica Róbert Pillár na prvom tréningu v letnej príprave na jesennú časť Fortuna ligy v Senici v roku 2016. (Autor: TASR)
SITA|18. jún 2017 o 13:06

Róbert Pillár bude pokračovať v maďarskom prvoligovom tíme Mezőkövesd Zsóry.

SENICA. Kariéra slovenského futbalistu a dlhoročného hráča FK Senica Róberta Pillára bude pokračovať v maďarskom prvoligovom tíme Mezőkövesd Zsóry, ktorý vedie od mája slovenský tréner Mikuláš Radványi.

Dvadsaťšesťročný stopér (nar. 27. mája 1991) sa vo štvrtok dohodol s vedením klubu zo Záhoria na rozviazaní zmluvy a následne v piatok podpísal kontrakt na tri roky so spomenutým 9. mužstvom uplynulého ročníka najvyššej maďarskej súťaže.

Informuje o tom oficiálna internetová stránka senického klubu.

Pillár: Jedna z najlepších partií

"Na Senicu nemôžem mať iné ako pekné spomienky, veď som tu strávil takmer štvrtinu svojho života. Prišiel však čas posunúť sa o etapu ďalej," uviedol v rozhovore na klubovom webe Pillár, ktorý prišiel do FK Senica z Bardejova ešte v dorasteneckom veku v auguste 2009 na hosťovanie - po polroku sa zmenilo na trvalý prestup.

Aj v Maďarsku budem sledovať výsledky Senice, podrobnejšie ako v prípade iných mužstiev. Zostalo mi tu množstvo priateľov, nielen medzi futbalistami.


Róbert Pillár, slovenský futbalista

Počas osemročného účinkovania na Záhorí odišiel dvakrát na hosťovanie - do Hradca Králové (2013) a Nitry (2014), dostal sa aj do reprezentácie SR do 21 rokov.

V sezóne 2011/2012 sa v prvom dueli jarnej časti proti Nitre vážne zranil a takmer rok nehral.

"Výborný bol prvý rok senického pôsobenia s trénerom Grigom, keď som začal hrať pravidelne, vybojovali sme Európsku ligu. S trénerom Hapalom sme hrali finále Slovnaft Cupu, ako aj za trénera Kostelníka."

"Boli tu výrazné futbalové osobnosti, ktoré nás mladých vedeli usmerniť. Pokiaľ ide o ostatnú sezónu, jesenná časť nebola z našej strany najlepšia, no v jarnej časti sme sa pevne zomkli a napokon obsadili 9. priečku."

"Utvorili sme jednu z najlepších partií, aká tu bola za môjho pôsobenia a ani výsledky neboli najhoršie," zaspomínal si Róbert Pillár.

Ivan Schranz (vpravo) ešte v drese Trnavy.
Ivan Schranz (vpravo) ešte v drese Trnavy. (Autor: TASR)

V minulom ročníku štyria Slováci

"Aj v Maďarsku budem sledovať výsledky Senice, podrobnejšie ako v prípade iných mužstiev. Zostalo mi tu množstvo priateľov, nielen medzi futbalistami."

"A či sa vrátim na Záhorie? K tomu sa je teraz veľmi ťažké vyjadriť, veď teraz iba odchádzam. Odpoviem často používanou frázou ´nikdy nehovor nikdy´," doplnil.

Rodák z Bardejova Pillár sa stretne v novom maďarskom pôsobisku s ďalšími krajanmi.

V mužstve Mezőkövesd Zsóry účinkovali v uplynulom ročníku 2016/2017 štyria slovenskí futbalisti - brankár Tomáš Tujvel a hráči Dominik Fótyik, Dávid Hudák a Peter Šulek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Senici strávil takmer štvrtinu života. Pillár mieri do Maďarska