Veľký prestup z Niké ligy. Do Serie A odchádza hviezda Podbrezovej

Peter Kováčik (v strede) v drese FK Podbrezová v zápase proti DAC Dunajská Streda.
Peter Kováčik (v strede) v drese FK Podbrezová v zápase proti DAC Dunajská Streda. (Autor: FK Železiarne Podbrezová)
TASR|3. jún 2024 o 12:41

Prestúpil k nováčikovi Serie A.

PODBREZOVÁ. Slovenský futbalista Peter Kováčik prestúpil z FK Železiarne Podbrezová do tímu nováčika talianskej Serie A Como 1907. Slovenský klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Kováčik je odchovanec Podbrezovej, cez mládežnícke výbery sa vypracoval až do prvého tímu, ktorého sa stal pevnou súčasťou.

Prvú profesionálnu zmluvu podpísal ako osemnásťročný a v áčku odohral takmer sto zápasov. Sezóna 2023/24 mu vyšla výborne.

Dlhodobo patril k najlepším hráčom Niké ligy. Strelil šesť gólov a na ďalších desať prihral. V súčte gólov a asistencií bol štvrtý najlepší v celej súťaži (6+10).

Na ihrisku strávil 2842 minút, stal sa najvyťažovanejším hráčom mužstva a chýbal iba 56 minút.

Vlastníkom Coma je indonézska spoločnosť Djarum Group. Medzi menšinových akcionárov patria legendárni futbalisti a majstri sveta Thierry Henry či Cesc Fabregas.

Druhý menovaný zastáva pozíciu trénera tímu. V hráčskom kádri je viacero zaujímavých mien a bývalých talianskych reprezentantov ako Simone Verdi, Patrick Cutrone či Marco Sala.

"Som nesmierne rád, že sa to podarilo zrealizovať. Keď som sa dozvedel, že v klube pracuje taká osobnosť ako Fabregas, tak to boli neskutočné pocity.

Futbaloví fanúšikovia vedia, aký bol hráč a čo dosiahol. Nesmierne sa teším na spoluprácu s ním a celým klubom," uviedol pre klubovú stránku Kováčik.

"Je to veľká vec pre Podbrezovú a celý slovenský futbal. Hráč z malého slovenského klubu, ktorý nepatrí medzi top kluby na Slovensku, sa dostane do Talianska a rovno do Serie A.

Peťo je odchovanec klubu, o to je to krajšie. Bol pre nás veľmi dôležitý v kabíne a aj na ihrisku. Nebude pre nás jednoduché nahradiť jeho produktivitu, ale my práve pre toto robíme futbal, aby sme pomohli hráčom ako je Peťo dostať sa do veľkého futbalu.

Sme radi, že sme dokázali celkovo ako klub urobiť takú prácu, že dostáva šancu v naozaj veľkom futbale.

Verím, že to nebude posledný hráč z Podbrezovej, ktorý sa takto posunie. Ďakujeme mu za všetko, čo pre Podbrezovú urobil," uviedol generálny manažér Miroslav Poliaček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Veľký prestup z Niké ligy. Do Serie A odchádza hviezda Podbrezovej