Mladík zo Žiliny je oživením ligy, strieľa góly a sníva o ME do 21 rokov

Patrik Myslovič (vpravo) v drese MŠK Žilina.
Patrik Myslovič (vpravo) v drese MŠK Žilina. (Autor: TASR)
SITA|5. aug 2022 o 15:32

Patrick Myslovič strelil v prvých troch zápasoch Fortuna ligy dva góly.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Patrik Myslovič sa stal v úvode sezóny 2022/2023 nečakane lídrom klubu MŠK Žilina vo veku 21 rokov, kapitánsku pásku dočasne prebral za absentujúceho Tomáša Nemčíka.

Mladému stredopoliarovi táto úloha zrejme sedí, keďže v prvých troch zápasoch Fortuna ligy strelil dva góly.

V 22 dueloch minulého ročníka pritom skóroval trikrát. Dúfa, že zlepšená forma mu pomôže splniť si sen o účasti na majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov.

"Je to veľká česť. V Žiline som už pár rokov a nesmierne si vážim, že môžem nosiť pásku na ruke v takomto veľkom klube. V zápasoch aj tréningoch sa snažím ísť príkladom a byť dôležitý článok tímu.

Priznám sa, vôbec som nečakal, že v novej sezóne začnem ako kapitán tímu. Som rád, že sa mi darí a zatiaľ to naozaj vyzerá tak, že mi páska pomáha," priznal rodák z Turčianskych Teplíc pre oficiálny web Fortuna ligy.

Debutoval v nej 23. februára 2019 v dueli proti FK Senica ako 17-ročný. Do Žiliny prišiel vo veku 14 rokov z Martina, kde s futbalom začal.

Hrajú atraktívny futbal

Myslovič prispel gólom aj k triumfu "šošonov" 4:1 nad Banskou Bystricou a ukončeniu série 14 zápasov bez triumfu v lige.

"Víťazstvo nám všetkým dobre padlo, nakoľko sa nám dlhšiu dobu nedarilo vyhrať. S tromi bodmi sa dostavila dobrá a žiadaná emócia. Z gólu mám radosť, ale prvoradé sú pre mňa výkony a výsledky mužstva.

Pokiaľ pomôžem k úspechu gólom, beriem to ako bonus, ktorý ma teší. Všetci sme už potrebovali radosť z výhry. Darilo sa nám v letnej príprave a mňa teší, že sa nám to podarilo preniesť aj do ligy. Hráme lepšie ako na jar a cítime, že aj ľudí baví náš futbal. Máme radosť, že sa to prejavilo už aj vo výsledku," povedal mladý Slovák.

Autor ôsmich gólov v 65 dueloch v najvyššej slovenskej súťaži vyzdvihol aj prínos nového hlavného trénera MŠK Žilina.

"Myslím si, že pozitívny vklad do tímu priniesol nový tréner Jaroslav Hynek spolu s jeho kolegami.

Chcú od nás vidieť aktívny a atraktívny futbal, ktorý sa snažíme ukázať na ihrisku. S novým trénerom prišiel nový impulz, nové tréningy a nový pohľad na futbal. Niekedy veľa nových vecí prebudí celé mužstvo."

Sníva o Eure

Myslovič verí, že Žilinčania budú bojovať o pozície, ktoré by im v budúcej sezóne zaručili účasť v pohárovej Európe.

"Prvoradý je pre nás postup do skupiny o titul, no my ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať. Všetci v kabíne vrátane trénerov máme len tie najvyššie ambície.

Príprava hráčov MŠK Žilina.
Príprava hráčov MŠK Žilina. (Autor: TASR)

Radi by sme sa pohybovali na popredných priečkach a trápili aj tých najsilnejších súperov kvalitným a atraktívnym futbalom. Zároveň sa chceme prezentovať ako tím. Radi by sme sa vrátili na medzinárodnú scénu. Verím, že každý z nás urobí maximum pre to, aby sa nám to podarilo."

Myslovič chce svojim výkonmi zaujať trénera slovenskej "dvadsaťjednotky" Jaroslava Kentoša a zahrať si v septembrovej baráži o postup na ME 2023.

"Myslím si, že Euro je sen každého hráča, ktorý môže nastúpiť za národný tím do 21 rokov. Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony, aby som uspokojil reprezentačných trénerov natoľko, že sa ocitnem v nominácii na septembrové zápasy. A čo bude potom, to uvidíme," dodal kapitán MŠK Žilina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Mladík zo Žiliny je oživením ligy, strieľa góly a sníva o ME do 21 rokov