Neymar zachránil PSG od prehry. Penalte však predchádzal rozhovor s Mbappém

Neymar.
Neymar. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. aug 2022 o 10:17

Zaslúžili sme si vyhrať, vravel tréner Monaca.

PARÍŽ. Futbalisti Paríža St. Germain stratili v nedeľu prvé body v prebiehajúcej sezóne Ligue 1, keď remizovali 1:1 s AS Monaco.

Úradujúci majstri pritom do 70. minúty prehrávali, čo sa im stalo prvýkrát od 20. marca, keď podľahli 0:3 tomu istému súperovi.

Messi a Mbappé nastrelili žrď

Skóre otvoril v 20. minúte Kevin Volland, ktorého vysunul Alexander Golovin. Nemecký útočník dokázal úspešne zakončiť aj v obklopení dvoch obrancov, no pri streľbe sa zranil a musel striedať.

Kľúčový bol však začiatok tejto akcie, keď Mohamed Camara sklzom prekazil "pätičku" Marca Verrattiho, ktorou by poslal dopredu Lionela Messiho.

Domáci následne robili všetko pre vyrovnanie, súpera dostali pod najväčší tlak v závere úvodného dejstva, keď nepremenil obrovskú šancu Kylian Mbappé.

Messi najprv trafil prudkou strelou spoza šestnástky žrď a Francúz mohol následne zakončiť z hranice malého vápna, zasiahol však iba konštrukciu brány.

PSG nakoniec vyrovnal v 70. minúte, keď Neymar premenil pokutový kop, ktorý hlavný rozhodca odpískal po upozornení od systému VAR.

Z bieleho bodu mal pôvodne strieľať Mbappé, no po krátkom rozhovore s Neymarom prenechal penaltu Brazílčanovi, ktorý si tak pripísal ôsmy gól v predchádzajúcich piatich stretnutiach.

Tréner Monaca: Zaslúžili sme si vyhrať

"Súper má európsku úroveň a v prvom polčase sme s ním mali problémy. Na základe výkonu v druhom sme si však zaslúžili vyhrať," vyhlásil tréner domácich Christophe Galtier pre AFP.

Jeho zverenci mali po prestávke niekoľko príležitostí na rozhodnutie duelu, no hostí viackrát podržal brankár Alexander Nübel.

Neymar strieľa gól z penalty v zápase Paríž St. Germain - AS Monaco.
Neymar strieľa gól z penalty v zápase Paríž St. Germain - AS Monaco. (Autor: TASR/AP)

"Od hráčov som žiadal súdržnosť, charakter a intenzitu, najmä v osobných súbojoch proti trom ofenzívnym hviezdam. Celý tím odviedol dobrú prácu. V takomto zápase potrebujeme aj skvelého brankára a Alex bol kľúčový," nešetril chválou na svoj tím tréner hostí Philippe Clement.

PSG prvýkrát v sezóne nevyhral

Pokrytie Neymara či Messiho bolo rozhodujúce aj podľa obrancu Monaca, Axela Disasiho:

"Na tomto systéme sme pracovali s naším bývalým trénerom. Príprava bola dobrá a zápas sme zvládli aj psychicky. Podarilo sa nám ich ustrážiť, čo je dôkaz dobrej práce."

K dvom veľkým šanciam sa ešte v závere dostali Achraf Hakimi, ktorý trafil konštrukciu brány a jeho spoluhráč Mbappé. Toho pokus však vychytal Nübel.

PSG tak prvýkrát v tomto ročníku nebodoval naplno a po nedeľných súbojoch mu patrilo v tabuľke prvé miesto s rovnakým počtom bodov ako mali Olympique Marseille a RC Lens.

Tabuľka Ligue 1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Neymar zachránil PSG od prehry. Penalte však predchádzal rozhovor s Mbappém