Slováci v lejaku ožili, ale prehrali. Oznámkujte ich za výkon proti Portugalsku

Denis Vavro a Cristiano Ronaldo v zápase Portugalsko - Slovensko.
Denis Vavro a Cristiano Ronaldo v zápase Portugalsko - Slovensko. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. okt 2023 o 22:45

Kto zažiaril, kto mohol ukázať viac.

PORTO. Slovenskí futbalisti prehrali v zápase J-skupiny kvalifikácie EURO 2024 v Porte s Portugalskom 2:3 (0:2). V tabuľke sú naďalej druhí so ziskom 13 bodov, ďalšie môžu pridať v pondelok proti Luxembursku.

Domáci favorit sa od začiatku zahryzol do súpera a už v prvej polhodine si vypracoval komfortný náskok. Dúbravku prekonal najskôr Ramos a potom z penalty po Vavrovej ruke Ronaldo. Len vďaka zákrokom slovenského brankára nebolo skóre v prvom polčase vyššie.

Po prestávke Portugalci v hustom lejaku vyčkávali, čo vymyslí tím Francesca Calzonu. Slováci síce už mali loptu častejšie na kopačkách, ale dlho si nedokázali vypracovať vážnejšiu príležitosť.

Až v 69. minúte sa odhodlal k strele spoza šestnástky Hancko, loptu ešte tečoval Antonio Silva a brankár Costa nemal nárok. Bol to Hanckov štvrtý gól v kvalifikácii a vôbec prvý, ktorý inkasovali Portugalci v zápasoch o EURO 2024.

Domáca odpoveď prišla rýchlo. Bruno Fernandes našiel pred bránkou celkom voľného Ronalda, ktorý zblízka zvýšil na 3:1.

Slováci však ešte raz zdramatizovali zápas, keď v 80. min z veľkej diaľky parádne napriahol Lobotka. Z pohodového zápasu pre Portugalcov bol napokon nervák, ale domáci už prekvapenie nepripustili.

Kto najviac zaujal a od koho ste čakali viac? Oznámkujte slovenských futbalistov za výkon proti Portugalsku.

Najvyššia známka je 10, najnižšia 1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci v lejaku ožili, ale prehrali. Oznámkujte ich za výkon proti Portugalsku