Vyzbierali vyše milión korún. Slavia Praha za zápas s ViOnom dostala tri ocenenia

Spoločná fotografia zo zápasu SK Slavia Praha - FC ViOn Zlaté Moravce
Spoločná fotografia zo zápasu SK Slavia Praha - FC ViOn Zlaté Moravce (Autor: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble/Facebook)
Ivan Mriška|24. jún 2024 o 11:19

Zlaté Moravce prehrali rozdielom triedy 1:4.

ZLATÉ MORAVCE, PRAHA. Futbalisti Slovana Bratislava sa v príprave mali stretnúť so Slaviou Praha.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa však nastúpili na súboj s Dinamom Moskva, čo Pražania v dobe vojny označili za neprípustné. A odmietli preto so Slovanom hrať.

Šikovný marketingový ťah urobili dnes už druholigové Zlaté Moravce. Tie na sociálnych sieťach napísali, že sú pripravené Slovan nahradiť.

Vedenie pražského klubu s tým nečakane súhlasilo a okolo zápasu vzniklo veľké haló.

Favorit z hlavného mesta Česka vyhral rozdielom triedy 4:1. O výsledok však nešlo. Súboj upozornil na podporu vojnou zmietanej Ukrajiny.

Slavia Praha prihlásila prípravný zápas s ViOnom do súťaže LEMUR - Česká cena za PR - pod názvom „Nejlepší vlastňák aneb přátelák, který obletěl svět”.

Slavia na LEMUR zožala úspech v kategóriách Firemná a krízová komunikácia a Zábava, kultúra a šport.

V kategórii Spoločenská zodpovednosť, filantropia, udržateľnosť sa projekt umiestnil na prvom mieste a kvalifikoval sa na celoeurópske PR SABRE Awards.

„Odborná porota ocenila najmä to, ako Slavia vďaka silným hodnotám a podpore fanúšikov dokázala počas pár minút premeniť potenciálnu reputačnú hrozbu v strhujúci príbeh, ktorý ovládol české a slovenské médiá a sociálne siete.

Tento príbeh nakoniec podnietil ďalšiu vlnu finančnej pomoci Ukrajine, vďaka ktorej sa vo finále vyzbieralo 1 250 000 českých korún, ktoré putovali do nadačného fondu Slavie Praha na nákup terénnych sanitiek,“ uvádza FC ViOn Zlaté Moravce s tým, že Slavii Praha gratuluje k úspechu a bolo mu cťou, že mal možnosť vstúpiť do tohto projektu.

„Presne 24 súťažných kategórií, 325 prihlásených projektov a z nich aj tri finálové nominácie pre Slaviu. Všetky za skvele zvládnutú komunikáciu okolo priateľského zápasu so Zlatými Moravcami,“ uvádza Slavia Praha na svojom webe.

Bronz získala Slavia v kategórii Zábava, kultúra a šport, striebro v kategórii Firemná a krízová komunikácia. Zlato si odniesla v kategórii Spoločenská zodpovednosť, filantropia, udržateľnosť.

„Ďakujeme aj vám, fanúšikom, toto ocenenie je totiž pre všetkých, ktorí zdieľajú naše hodnoty,“ dodáva pražský klub.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Vyzbierali vyše milión korún. Slavia Praha za zápas s ViOnom dostala tri ocenenia