Maročan počas MS prekonal covid, teraz má zápal v oblasti srdca

Noussair Mazraoui.
Noussair Mazraoui. (Autor: FC Bayern/ instagram)
SITA|6. jan 2023 o 15:10

Obranca Bayernu neodcestoval na tréningový kemp.

MNÍCHOV. Marocký obranca Noussair Mazraoui počas majstrovstiev sveta v Katare prekonal ochorenie Covid-19 a po návrate do jeho materského klubu Bayern Mníchov mu lekári diagnostikovali opuch v oblasti srdca.

Dvadsaťpäťročný rodák z Holandska neodcestoval s Bavormi na tréningový kemp v Katare pred začiatkom jarnej časti Bundesligy, ktorá začne 20. januára.

Podľa nemeckého klubu mal Mazraoui pozitívny test na koronavírus po osemfinále proti Španielom, preto chýbal vo štvrťfinálovom súboji proti výberu Portugalska a lekári to zdôvodnili nešpecifikovanou chorobou.

Neskôr absolvoval polovicu semifinálového zápasu proti Francúzom, v ktorom africký tím nestačil na obhajcu titulu. Neskôr podľahol aj Chorvátom.

Podľa predstaviteľov Bayernu vyšetrenie priamo v Mníchove po skončení MS ukázalo "mierny zápal" a že Mazraoui "zatiaľ nie je k dispozícii". Opuch v oblasti srdca je známou možnou komplikáciou pri nákaze koronavírusom.

Mazraoui v tejto sezóne absolvoval 18 duelov vo farbách Bayernu bez gólového zápisu, v národnom tíme zatiaľ nazbieral 20 štartov a v nich dva góly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Maročan počas MS prekonal covid, teraz má zápal v oblasti srdca