Strata pre obhajcu. Kante nenastúpi proti Juventusu, mal pozitívny test na covid

N'Golo Kante.
N'Golo Kante. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|28. sep 2021 o 16:55

Stredopoliar Chelsea zamieril do karantény.

LONDÝN. Francúzsky futbalový stredopoliar N'Golo Kante mal pozitívny test na koronavírus a musí ísť do desaťdňovej karantény.

Londýnskej Chelsea tak bude chýbať v stredajšom dueli Ligy majstrov na pôde Juventusu Turín. Kante vynechá aj sobotňajší zápas anglickej Premier League proti FC Southampton.

Tréner Chelsea Thomas Tuchel uviedol, že presne nevie, koľko percent hráčov jeho mužstva je zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Ako pripomenula agentúra AP, nemecký kouč dostal obe dávky vakcíny.

N'Golo Kanté v tejto sezóne zasiahol zatiaľ do štyroch ligových zápasov Chelsea a strelil v nich jeden gól. Jeden štart si pripísal aj v Ligovom pohári pri postupe Chelsea cez Aston Villu.

Predchádzajúce zranenie mu však znemožnilo hrať v prvom zápase skupinovej časti Ligy majstrov, v ktorom si Chelsea poradila doma s ruským Zenitom Petrohrad.

Kanté pôsobí v Chelsea od leta 2016, predtým strávil rok v konkurenčnom Leicesteri City. V lete 2018 sa s reprezentáciou Francúzska stal majstrom sveta a vlani vo farbách FC Chelsea víťazom Ligy majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Strata pre obhajcu. Kante nenastúpi proti Juventusu, mal pozitívny test na covid