Schick predĺžil zmluvu v Nemecku. Chceme niečo dosiahnuť, vraví

Patrik Schick.
Patrik Schick. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. máj 2022 o 14:15

Bol druhým najlepším strelcom Bundesligy.

LEVERKUSEN. Český futbalový útočník Patrik Schick predĺžil kontrakt s nemeckým klubom Bayer Leverkusen o ďalšie dva roky. Súčasťou tretieho najlepšieho tímu Bundesligy v predošlej sezóne bude až do leta 2027.

"Som naozaj šťastný, že môžem pokračovať v tomto klube. Dobre sa tu cítim a budúcnosť tímu vyzerá sľubne. Veľmi si to tu s chalanmi užívam, chceme niečo dosiahnuť," povedal 26-ročný pražský rodák vo videu na svojom twitteri.

"Predĺženie zmluvy s útočníkom svetových kvalít len podčiarkuje naše vysoké ambície," vyhlásil športový riaditeľ klubu Simon Rolfes.

Schick bol v uplynulom ročníku druhým najlepším strelcom najvyššej nemeckej súťaže s 24 gólmi v 27 odohraných zápasoch. Zaznamenal aj tri asistencie.

Schick zažiaril v drese českej reprezentácie na EURO 2020, s piatimi gólmi bol spoločne s Portugalčanom Cristianom Ronaldom najlepším strelcom turnaja.

Získal aj cenu za najkrajší gól, ktorý strelil v zápase proti Škótsku z polovice ihriska. Za Česko odohral zatiaľ 33 stretnutí a skóroval v nich 17-krát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Schick predĺžil zmluvu v Nemecku. Chceme niečo dosiahnuť, vraví