Bénes si Bundesligu nezahrá. Hamburg prehral v baráži oba zápasy

Hráč Stuttgartu Enzo Millot (uprostred) oslavuje po góle v odvete baráže o účasť v nemeckej Bundeslige SV Hamburg - VfB Stuttgart.
Hráč Stuttgartu Enzo Millot (uprostred) oslavuje po góle v odvete baráže o účasť v nemeckej Bundeslige SV Hamburg - VfB Stuttgart. (Autor: TASR/DPA)
Sportnet|5. jún 2023 o 22:42

Sttutgart si udržal prvoligovú príslušnosť.

Bundesliga - baráž o účasť - odveta

Hamburg - Stuttgart 1:3 (1:0)

Góly: 7. Kittel - 48. a 64. Millot, 90.+7 Katompa

/Lászlo Bénes (Hamburg) nebol pre zranenie na zápasovej súpiske/

/prvý zápas: 0:3, Stuttgart sa udržal v najvyššej súťaži/

HAMBURG. Futbalisti Stuttgartu vyhrali aj odvetný zápas baráže o účasť v budúcej sezóne nemeckej najvyššej súťaže. Šestnásty tím tabuľky Bundesligy zdolal tretí klub druhej ligy.

Stuttgart najprv doma zvíťazil rozdielom triedy 3:0 a následne triumfoval aj na ihrisku súpera 3:1, hoci po polčase prehrával.

"Cítime obrovskú úľavu. Vieme, aký je Stuttgart veľký klub, nemal by hrať baráž. V ďalšej sezóne sa budeme snažiť bojovať o vyššie priečky," citovala agentúra DPA obrancu Stuttgartu Bornu Sosu.

V drese Hamburgu chýbal počas baráže slovenský stredopoliar László Bénes pre zranenie. V tejto sezóne nazbieral 33 ligových štartov, strelil 6 gólov a pridal 9 asistencií. V klube pôsobí aj Ludovit Reis, Holanďan so slovenskými rodičmi aj občianstvom.

Hamburg bude hrať aj v budúcom ročníku len 2. Bundesligu. V poslednom kole bol kúsok od priameho postupu, ale nezahrali mu do karát ostatné výsledky.

Stuttgart z posledných ôsmich kôl súťaže prehral iba jediný raz. Vďaka tomu skončil dva body pred Schalke 04 a štyri body pred Herthou Berlín.

"Som nesmierne šťastný, ja osobne i za celý tím. Najdôležitejšie je, že sme sa udržali v Bundeslige," povedal Enzo Millot pre televíziu Sky. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bénes si Bundesligu nezahrá. Hamburg prehral v baráži oba zápasy