S Bayernom má historické sexteto. Salihamidžič pokračuje ako športový riaditeľ

Hasan Salihamidžič.
Hasan Salihamidžič. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. aug 2022 o 11:15

S bavorským klubom v Lige majstrov triumfoval ako hráč aj funkcionár.

BRATISLAVA. Vedenie nemeckého futbalového majstra FC Bayern Mníchov predĺžilo spoluprácu so svojím športovým riaditeľom Hasanom Salihamidžičom o ďalšie tri roky.

Ako informoval bavorský klub na svojom oficiálnom webe, 45-ročný rodák z Bosny a Hercegoviny zostane vo funkcii do 30. júna 2026.

Bývalý dlhoročný útočník "Die Roten" je športový riaditeľ klubu od augusta 2017 a od 1. júla 2020 je členom dozornej rady.

"Chcem sa poďakovať rade za dôveru, najmä prezidentovi, ktorý vždy podporoval moje návrhy a plány. Ako vždy hovorím, Bayern je môj domov. Som veľmi rád, že budeme v našej dobrej a produktívnej spolupráci pokračovať až do roku 2026.

Naším cieľom je dať fanúšikom tím, ktorý je konkurencieschopný a úspešný na domácej aj medzinárodnej scéne v každej sezóne. Naďalej budem robiť všetko pre to, aby sme to dosiahli. Sme na veľmi dobrej ceste," uviedol Salihamidžič na klubovom webe.

"Počas piatich rokov vo vedení klubu odviedol excelentnú prácu. Stále zvyšuje úroveň nášho A-tímu aj akadémie z hľadiska štruktúry i personálu. Okrem športových cieľov vždy berie do úvahy aj finančnú stránku. Bayernu dáva všetko 24 hodín denne.

Reprezentuje DNA klubu, kontinuitu a tituly. Náš tím teší fanúšikov atraktívnym futbalom a víťazstvami. Rada je presvedčená, že bude naďalej úspešne tvarovať budúcnosť klubu v nasledujúcich rokoch," vyhlásil na margo Salihamidžiča prezident Bayernu Mníchov Herbert Hainer.

Salihamidžič pôsobil v Bayerne ako hráč v rokoch 1998 až 2007 a bol súčasťou tímu, ktorý v roku 2001 triumfoval v Lige majstrov.

Počas kariéry funkcionára získal bavorský veľkoklub päť majstrovských titulov v I. bundeslige, dvakrát Nemecký pohár a v sezóne 2020/2021 dosiahol historické "sexteto" trofejí - okrem ligového a dvoch pohárových prvenstiev zaznamenal aj triumfy v Lige majstrov, v Európskom superpohári a na majstrovstvách sveta klubov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»S Bayernom má historické sexteto. Salihamidžič pokračuje ako športový riaditeľ