Zaujal najmä brankár. V Poľsku sa Slovákom mimoriadne darí

Matúš Putnocký.
Matúš Putnocký. (Autor: slaskwroclaw.pl)
Ivan Mriška|9. máj 2022 o 14:17

Slávna Wisla Krakov stojí na prahu vypadnutia.

BRATISLAVA. Do nominácie reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča sa tlačia Slováci hrajúci v Poľsku. Cez víkend podali opäť skvelé výkony.

Špecializovaný portál SofaScore.com zaujal najmä brankár Slask Wroclaw Matúš Putnocký, ktorý vychytal remízu 1:1 proti tretiemu tímu Pogon Štetín.

Kryl až deväť striel

Putnocký kryl až deväť striel do priestoru brány, za čo si vyslúžil známku 8.4. Wroclaw aj vďaka jeho výkonu je v poľskej Ekstraklase bližšie k záchrane, nad zónou zostupu má náskok troch bodov.

Druhú priečku cez víkend obsadil obranca Piast Gliwice. Tomáš Huk podal v zápase dobrý výkon, získal známku 7.1, no jeho tím podľahol lídrovi súťaže z Lech Poznaň 1:2.

Gliwice sú aktuálne na piatom mieste, na štvrtú Lechiu Gdaňsk strácajú šesť bodov.

Tretie miesto obsadil podľa SofaScore.com záložník Wisly Krakov Michal Škvarka. Jeho tím bojujúci o záchranu remizoval doma s Jagielloniou Bialystok 0:0 a Škvarka dostal známku 7.1.

Situácia Krakova je ťažká

Slávny klub stojí na prahu veľkej blamáže. Dve kolá pred koncom Ekstraklasy stráca na spomínaný Wroclaw tri body.

„Naša situácia je veľmi ťažká, ale zostávajú dva zápasy. Pokiaľ budeme mať šancu, budeme bojovať o body, ktoré nám umožnia zostať v Ekstraklase,“ pre klubový web povedal tréner Wisly Krakov Jerzy Brzeczek.

„Som sklamaný. Do konca zápasu sme bojovali o víťazstvo, ale neboli sme efektívni. Vytvorili sme si viacero šancí, ale nevyužili sme ani jednu,“ dodal.

Šatka blízko titulu

Na štvrté miesto zaradili cez víkend odborníci Ľubomíra Šatku, ktorý oblieka dres lídra poľskej ligy z Lech Poznaň. Za výkon dostal známku 7.1.

Jeho klub aj vďaka nemu zdolal Piast Gliwice 2:1 a výrazne sa priblížil k trofeji. Pred druhým Rakowom má dve kolá pred koncom náskok dvoch bodov.

Jediným Slovákom, ktorý nehrá v Poľsku a dostal sa do najlepšej päťky je útočník Kolína Ondrej Duda.

Ten strávil na trávniku 87 minút a i keď jeho tím podľahol doma Wolfsburgu 0:1, za výkon dostal známku 7.0.

Kolín má pred posledným kolom nemeckej Bundesligy istotu Európskej konferenčnej ligy UEFA. Na šiesty Union Berlín a teda Európsku ligu UEFA stráca dva body.

V poslednom kole cestuje Kolín do šestnásteho Stuttgartu, Union privíta doma Bochum.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Poľsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Zaujal najmä brankár. V Poľsku sa Slovákom mimoriadne darí