Rozhodcu odprevadila zo štadióna polícia, zápas Slovnaft Cupu sa skončil fraškou

Privolaná polícia na zápas Slovnaft Cupu: ŠK Nacina Ves – Partizán Bardejov.
Privolaná polícia na zápas Slovnaft Cupu: ŠK Nacina Ves – Partizán Bardejov. (Autor: Peter Brendza)
Ivan Mriška|24. aug 2023 o 13:30

Udalosti bude riešiť SFZ.

NACINA VES. Mal to byť futbalový sviatok, ale skončil sa fraškou. Zápas druhého kola Slovnaft Cupu ŠK Nacina Ves – Partizán Bardejov bude mať dohru.

Dve červené a penalta

Od úvodu sa hral vyrovnaný futbal. Treťoligový Bardejov bol favoritom, no na ihrisku piatoligistu to nepotvrdzoval.

Zlom nastal v 23. minúte, keď domáci Václav Goroľ videl červenú kartu za zmarenie jasnej gólovej príležitosti.

Iniciatívu prebrali do rúk Bardejovčania. V 41. minúte poslal hostí do vedenia z pokutového kopu Jakub Štefančin.

Keď na konci polčasu dostal červenú po druhej žltej ďalší domáci hráč Michal Pavelko, na štadióne to vyvolalo vášne.

Na ihrisku došlo k strkaniu, pri odchode do kabín čelil hlavný rozhodca Dávid Gorel verbálnym útokom.

V dusnej atmosfére sa arbiter rozhodol cez polčas duel predčasne ukončiť. Pre bezpečnosť si zavolal policajnú hliadku. Štadión opúšťal za mohutného piskotu.

„Hlavný rozhodca by mal byť pán na ihrisku, spraviť si poriadku, no svoju úlohu nezvládol. Odpískal diskutabilný pokutový kop, po ktorom išli emócie hore.

Cestou do šatne mu štyria - piati ľudia nadávali, ale nikto ho neinzultoval. Zápas preto nemal dôvod ukončiť,“ tvrdil manažér ŠK Nacina Ves Milan Ivan.

Priznal, že všetky karty pre domácich hráčov boli oprávnené.

„Neviem či sa arbiter zľakol. Fauly a emócie patria k futbalu. Sú aj horšie zápasy. Ak by sa mali zápasy predčasne ukončiť pre nadávky, derby Trnava – Slovan by sa nikdy nedohralo. Ani polovica dedinských zápasov,“ dodal.

Tréner: Zápas zmenil na frašku

Podľa trénera domáceho tímu Petra Kokončáka cítili jeho zverenci krivdu a chvíľu dokonca uvažovali, že opustia ihrisko. Neurobili tak kvôli divákom.

„Rozhodca ovplyvnil duel prvou červenou kartou a prísne odpískanou penaltou. Čo sa týka červenej karty, faulovaný hráč si prebral loptu mimo zóny, nebol teda posledný a červená karta bola príliš krutá.

Následne prišla penalta. Podľa nás nebola. Vrcholom bola červená karta na konci prvého polčasu, keď sa rozhodca potrestal nášho hráča, ktorý sa len bránil pred atakom súpera.

To, že rozhodcu zo zápasu musela odviesť polícia, som ešte nevidel. Nebol na to dôvod, pretože nedošlo k žiadnym fyzickým útokom. Mal to byť sviatok futbalu v Nacinej Vsi a dotyčný pán to zmenil na frašku,“ ponúkol svoj pohľad na udalosti pre novinyzemplina.sk tréner ŠK Nacina Ves.

Výsledok zostane v platnosti, alebo ho skontumujú na 3:0 pre Bardejov. Možné je aj to, že sa druhý polčas bude dohrávať. Nacina Ves s určitosťou dostane pokutu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozhodcu odprevadila zo štadióna polícia, zápas Slovnaft Cupu sa skončil fraškou