Rekordný Škriniar si našiel dokonalého partnera. Je šťastný, tvrdí Calzona

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|25. sep 2023 o 08:30

Slovenský futbalista doposiaľ na trávniku nechýbal ani minútu.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Víkendové zápasy vo francúzskej najvyššej futbalovej súťaži zakončilo derby “Le Classique” medzi Parížom St. Germain a Marseille.

Duel s Borussiou Dortmund počas týždňa v Lige majstrov napovedal, že parížsky klub v novej podobe napreduje. Teraz prišiel ideálny čas potvrdiť to.

Parížania stratili v lige už sedem bodov a pred derby zápasom bola jedna vec istá. O ďalšie body prísť nechcú.

Prestavba funguje

Marseille hral od úvodu v hlbokom bloku. Aj napriek rýchlemu inkasovanému gólu zostali hráči zatiahnutí na vlastnej polovici. Prvý polčas prebiehal v réžii Parížanov, ktorí mali až 80-percentné držanie lopty. 

Nepripomínalo to vypäté derby, ale skôr hru na mačku a myš. Tréner PSG Luis Enrique vnútil svojim hráčom štýl hry Tiki-taka, ktorá sa stala svetoznámou v Barcelone, ktorú pred rokmi sám viedol.

Tréner PSG Luis Enrique.
Tréner PSG Luis Enrique. (Autor: TASR/AP)

Domácich nezastavilo ani zranenie a následné vynútené striedanie hviezdneho Kyliana Mbappého. Do druhého polčasu nastúpil Marseille odvážnejšie, ale na parížsky celok to nestačilo. Tím z hlavného mesta vyhral suverénnym spôsobom 4:0. 

VIDEO: Zostrih zápasu PSG - Olympique Marseille

Zdá sa, že prestavba tímu konečne funguje. Stačilo len pár zápasov a hráči si k sebe našli cestu. Na trávniku aj mimo neho. Z minulosezónneho rozháraného celku vzišla po odchode najväčších hviezd sympatická skupina hráčov.

Paríž v predošlom ročníku strieľal veľa gólov, ale v defenzíve neponúkal takmer nič. Divákov lákali individuálnymi výkonmi, ktoré klub uprednostnil pred tímom ako celkom.

„Čo vidím, je nekonečno alternatív v útoku s týmito hráčmi, každý pochádza z inej krajiny, každý z nich je mladý, sú obdarení veľkou kvalitou,” pochvaľuje si situáciu v klube Enrique.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Rekordný Škriniar si našiel dokonalého partnera. Je šťastný, tvrdí Calzona