Škriniar súhlasil s prestupom do Paríža, tvrdí taliansky denník

Milan Škriniar na snímke s trénerom Štefanom Tarkovičom.
Milan Škriniar na snímke s trénerom Štefanom Tarkovičom. (Autor: TASR)
SITA|24. jún 2022 o 16:10

Má zarábať dvojnásobne viac ako v Miláne.

BRATISLAVA. Slovenský obranca Milan Škriniar opustí taliansky klub Inter Miláno a prestúpi do tímu francúzskeho šampióna Paríž St. Germain. Tvrdí to popredný taliansky športový denník La Gazzetta dello Sport.

V súvislosti s kapitánom národného mužstva sa už niekoľko týždňov v médiách špekuluje, že by mohol posilniť hviezdny parížsky klub.

V ňom by sa mohol stať spoluhráčom Argentínčana Lionela Messiho, Francúza Kyliana Mbappého, Brazílčana Neymara či španielskeho stopéra Sergia Ramosa.

Podľa talianskeho periodika Škriniar spočiatku nebol naklonený transferu.

Na základe štedrej ponuky z Parku princov a skutočnosti, že milánsky klub potrebuje financie, však údajne v ostatných dňoch zmiernil svoj postoj.

Je už len na kluboch, aby našli spoločnú reč, čo sa týka podmienok transferu.

Škriniar by mal v Paríži zarábať 7,7 milióna eur ročne, čo je viac ako dvojnásobok jeho súčasnej gáže. Inter údajne požaduje odstupné vo výške 80 miliónov eur, no podľa La Gazzetta dello Sport by Parížania mohli túto cifru skresať.

Dvadsaťsedemročný Škriniar pôsobí v tíme "nerazzurri" od roku 2017, keď prišiel zo Sampdorie Janov. Za Inter dosiaľ odohral 215 súťažných duelov.

Strelil v nich 11 gólov a v drese Milánčanov získal majstrovské "scudetto" v Serie A, triumfoval v Talianskom pohári aj tamojšom superpohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Škriniar súhlasil s prestupom do Paríža, tvrdí taliansky denník