Problém alebo dobrá správa? Brankár Borjan končí na Gold Cupe, Slovan dôvod nepoteší

Milan Borjan v drese Kanady.
Milan Borjan v drese Kanady. (Autor: REUTERS)
Michal Šášky|4. júl 2023 o 11:56

Milan Borjan by mal posilniť Slovan Bratislava.

BRATISLAVA. Futbalový Slovan Bratislava už čoskoro oznámi novú posilu. Avizuje ju generálny riaditeľ Ivan Kmotrík mladší na sociálnej sieti.

Slovenský majster predstavuje fanúšikom nové príchody netradičným spôsobom. Najprv na konte Kmotríka, až následne na oficiálnom kanáli.

„Aký post posilníme najbližšie?“ pýtal sa Kmotrík cez víkend. V pondelok položil otázku: „Koľko gólov strelil vo svojom klube?“

Aj keď mnohí čakajú posilu do ofenzívy, vrátane trénera Vladimíra Weissa staršieho, zrejme sa schyľuje k potvrdeniu 35-ročného brankára Milana Borjana.

V máji 2022 strelil svoj v Crvenej Zvezde Belehrad svoj jediný gól kariéry z pokutového kopu.

Na Gold Cupe končí

Skúsený Kanaďan si v uplynulých dňoch plnil reprezentačné povinnosti na turnaji CONCACAF Gold Cup. Šampionát Severnej, Strednej Ameriky a Karibiku vrcholí finálovým zápasom 16. júla.

Slovan však už budúcu stredu (12. júl) začína sezónu domácim zápasom 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov, keď hostí luxemburský Swift Hesper.

Kanaďania postúpili zo základnej skupiny do 2. kola Gold Cupu, ktoré prebieha tiež skupinovým spôsobom. Po remízach s Guadeloupe a Guatemalou sú však na pokraji vypadnutia.

Do posledného zápasu proti outsiderovi z Kuby už brankár Borjan ani nenastúpi. Vracia sa späť do Európy, čo je dobrá správa pre Slovan.

Horší je oficiálny dôvod jeho návratu - „nešpecifikované zranenie“. Informoval o tom oficiálny kanál kanadskej futbalovej reprezentácie.

Canada Soccer ďalej píše, že Borjan vynechá zvyšok turnaja, aby sa mohol v Európe zotaviť a pripraviť na novú sezónu.

Podľa všetkého by teda nemalo ísť o nič vážne.

Kanada už z rôznych dôvodov prišla o hráčov ako Alphonso Davies, Jonathan David, Cyle Larin, Tajon Buchanan, Alistair Johnston, Atiba Hutchinson či Ismael Kone.

Tréner John Herdman sa však snaží ostať optimistom aj napriek ďalšiemu zásahu do kádra.

„Prítomnosť Milana (Borjana) na ihrisku nám bude chýbať. Máme však silný káder a spolu urobíme všetko preto, aby naša cesta na Gold Cupe pokračovala,“ povedal Herdman.

Slovan ho potrebuje

O príchode Borjana do bratislavského Slovana informujú kanadské médiá ako o hotovej veci, rovnako aj špecializované portály Transfermarkt či Flashscore.

Kluby však hosťovanie stále oficiálne neoznámili. Je pravdepodobné, že v srbskej Crvenej Zvezde z úcty k hráčovi cielene vyčkávajú, aby sa s ním najprv osobne rozlúčili.

Borjan vychytal v Belehrade šesť majstrovských titulov po sebe, predtým sa trikrát stal šampiónom s bulharským Ludogorcom Razgrad. Majstrom nebol naposledy v sezóne 2013/14, keď nemal klub.

V Slovane už 77-násobného reprezentanta a kapitána Kanady netrpezlivo vyčkávajú. Po zranení Martina Trnovského sa v prípravných zápasoch strieda 19-ročný Adam Hrdina s Adriánom Chovanom, ktorý by mal z klubu odísť.

Posledný prípravný zápas pred novým súťažným ročníkom odohrá Slovan už zajtra, v stredu 5. júla v Šamoríne proti Rapidu Bukurešť.

Situáciu môže ešte skomplikovať nejasný zdravotný stav Borjana. Ak by ho avizované zranenie vyradilo na nejaký čas z hry, Slovan by opäť musel riešiť brankársku otázku.

„Transfery na poslednú chvíľu môžu byť veľmi rizikové, preto musíme mať aj alternatívy,“ upozorňoval na začiatku letnej prípravy asistent trénera Slovana Boris Kitka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Problém alebo dobrá správa? Brankár Borjan končí na Gold Cupe, Slovan dôvod nepoteší