Arteta urážal rozhodcov a označil ich výkon za hanebný, trestu sa však vyhol

Mikel Arteta.
Mikel Arteta. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. dec 2023 o 14:14

Španielskemu trénerovi sa nepozdával víťazný gól Newcastlu.

LONDÝN. Španielsky futbalový tréner Mikel Arteta z klubu anglickej Premier League FC Arsenal už nečelí obvineniam z nevhodných poznámok na adresu rozhodcov.

Nezávislá komisia sa rozhodla zrušiť verdikt anglickej Futbalovej asociácie (FA), podľa ktorej kouč "kanonierov" urážal rozhodcov a jeho vyjadrenia mali poškodzovať či znevažovať futbal.

Arteta si ešte v úvode novembra po zápase proti Newcastlu United, v ktorom jeho zverenci prehrali 0:1, po spornom presnom zásahu Anthony Gordon nekládol servítku pred ústa a výkon arbitrov označil za hanebný.

VIDEO: Sporný gól Anthonyho Gordona

Španiel s kritikou pokračoval aj niekoľko dní po spomenutom súboji a tvrdil, že je podložená dôkazmi a je jeho povinnosťou brániť svoj klub napriek tomu, že ho vinili z legitimácie verbálneho napádania rozhodcov.

Mikel Arteta chýbal na lavičke Arsenalu počas ostatné víkendu v neúspešnom súboji proti Aston Ville z Birminghamu, keďže dostal dištanc na jeden duel za tri kartové napomenutia.

V nedeľu čaká na jeho zverencov zápase proti Brightonu. Londýnčania sú v tabuľke Premier League na 2. priečke o bod za lídrom FC Liverpool a iba bod pred treťou Aston Villou.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arteta urážal rozhodcov a označil ich výkon za hanebný, trestu sa však vyhol