Arteta sa čertil, Manchester United nezlomil ani hororový úvod zápasu

Na snímke je tréner londýnskeho Arsenalu Mikel Arteta.
Na snímke je tréner londýnskeho Arsenalu Mikel Arteta. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. aug 2023 o 13:15

Kanonieri inkasovali napriek početnej prevahe.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu stratili prvé body v novom ročníku Premier League. Anglický vicemajster v londýnskom derby remizoval s Fulhamom 2:2.

"Kanonieri" inkasovali už v 1. minúte po presnom zásahu Brazílčana Andreasa Pereiru. V druhom polčase v priebehu 120 sekúnd otočili skóre, keď sa presadili Bukayo Saka a striedajúci Eddie Nketiah.

Joao Palhinha však v 87. minúte zariadil deľbu bodov. Tréner Arsenalu Mikel Arteta bol po zápase rozčarovaný a neskrýval sklamanie.

VIDEO: Joao Palhinha a jeho vyrovnávajúci gól od 1:35 min

"Ak chceme byť v Premier League úspešní, musíme hrať na úplne inej úrovni, s oveľa väčšou túžbou a zanietením.

Je neakceptovateľné, aby sme v závere inkasovali gól proti oslabenému súperovi, ktorý dohráva s desiatimi," čertil sa Arteta.

Arsenal je so siedmimi bodmi v neúplnej tabuľke druhý o skóre za mestským rivalom Tottenhamom Hotspur, ktorý uspel v Bournemouthe 2:0.

Hostia sa ujali vedenia v 17. minúte zásluhou Jamesa Maddisona, po zmene strán spečatil ich triumf švédsky reprezentant Dejan Kuluševski.

Futbalisti Tottenhamu sa tešia po góle Jamesa Maddisona.
Futbalisti Tottenhamu sa tešia po góle Jamesa Maddisona. (Autor: TASR/Pa via AP)

"James ukázal, že môže byť pre nás veľkou posilou. Je kreatívny a som presvedčený, že ak sa ešte viac zžije s tímom, bude to rozdielový hráč," povedal pre akreditované médiá tréner Tottenhamu Ange Postecoglou.

Manchester United otočil duel s Nottinghamom Forest a zvíťazil 3:2. Hostia na Old Trafford zaskočili favorita a už vo štvrtej minúte viedli 2:0.

Domáci znížili Christianom Eriksenom, o vyrovnanie sa postaral Casemiro a dokonalý obrat zavŕšil Bruno Fernandes, ktorý v 76. minúte premenil penaltu.

"Začiatok zápasu bol pre nás hororový. Mužstvo však ukázalo charakter, tímový duch bol naozaj brilantný. Nespanikárili sme a verili, že môžeme otočiť nepriaznivý vývoj. Bol to skvelý comeback," pochvaľoval si kouč Erik ten Hag.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arteta sa čertil, Manchester United nezlomil ani hororový úvod zápasu