Súper bude hrať na vlne emócie. Trnava sa v búrlivom prostredí pobije o pohárovú Európu

Futbalisti Spartaka Trnava.
Futbalisti Spartaka Trnava. (Autor: TASR)
SITA|24. júl 2024 o 15:54

Zverenci trénera Michala Gašparíka vstupujú do bojov o Konferenčnú ligu na pôde Bosny a Hercegoviny.

BRATISLAVA 24. Futbalisti slovenského klubu FC Spartak Trnava vo štvrtok odštartujú prvým súťažným duelom sezónu 2024/2025.

Zverenci trénera Michala Gašparíka sa v 2.kvalifikačnom zápase Konferenčnej ligy UEFA stretnú s tímom FK Sarajevo z Bosny a Hercegoviny.

„Andeli“ majú čo súperovi vracať, veď v sezóne 2009/2010 ich vyradil v predkole Európskej ligy UEFA.

Trnavčania sa do metropoly Balkánu presunuli v stredu dopoludnia s jasným zápasovým plánom i so zvládnutou taktickou prípravou ušitou na súpera, ktorý skončil v uplynulej sezóne na 4. mieste najvyššej súťaže v Bosne a Hercegovine.

„Očakávame, že budú hrať nátlakový futbal. Najmä doma sú kvalitní, využívajú skvelú kulisu.

Na zápase by malo byť viac ako 25-tisíc divákov, možno 30-tisíc, takže pravdepodobne budú hrať na vlne obrovskej emócie.

Bude to duel o vysokom počet súbojov,“ povedal pre youtubový kanál Spartaka kouč Gašparík.

VIDEO: Tréner Gašparík

Spartak sa bude musieť v dueli zaobísť bez viacerých hráčov, niektorí z nich majú aj status kľúčových členov kádra.

„Mimo sú Daniel, Ofori, Kubista a najnovšie to vyzerá aj na absenciu Kratochvíla, ktorý sa nešťastne zranil na tréningu. Verím však, že si s ich absenciami poradíme,“ doplnil Gašparík.

Tím FK Sarajevo vyradil v 1. kvalifikačnom kole kazašského súpera FC Aktobe. Dramatický priebeh dvojzápasu priniesol penaltový rozstrel, ktorý lepšie v odvete zvládli pred viac ako 20-tisíc divákmi zverenci chorvátskeho kouča Zorana Zekiča.

„Doma naozaj v značnej miere vyžívajú typické búrlivé balkánske prostredie.

Bolo to vidieť už aj v ich prvom dvojzápase, keď si vonku takmer nedokázali vypracovať šancu, ale doma hrali od prvej minúty v úplne odlišnom nasadení a s inou energiou,“ povedal k štvrtkovému súperovi Gašparík a zároveň naznačil s akým výsledkom by bol po návrate do Trnavy spokojný.

„Necestujeme tam na to, aby sme uhrali 0:0. Verím, že sa po futbalovej stránke dokážeme presadiť a strelíme gól. Nula vzadu by samozrejme potešila.

Najdôležitejšie je samozrejme to, aby sme uhrali taký výsledok, aby sme na ňom mohli stavať v domácom prostredí, využiť zasa našich divákov a preklopiť to na našu stranu, uzavrel kormidelník „Andelov“.

Ak futbalisti Trnavy zvládnu prekážku z Bosny a Hercegoviny, čakajú na nich 8. a 15. augusta súboje proti poľskej Wisle Krakov alebo rakúskemu Rapidu Viedeň, teda tímu, ktorý neuspeje v 2. kvalifikačnom kole Európskej ligy.

Súboj FK Sarajevo – FC Spartak Trnava sa hrá vo štvrtok 25. júla o 21.00 h. Rozhodovať ho bude arbiter Bram Van Driessche.

Odveta je na programe vo štvrtok 31. júla, ešte pred ňou však Trnavčania nastúpia na úvodný duel ligového ročníka 2024/2025.

V nedeľu o 18.00 privítajú na svojom ihrisku AS Trenčín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Súper bude hrať na vlne emócie. Trnava sa v búrlivom prostredí pobije o pohárovú Európu