Ďuriš zostáva na Cypre. Siahol po ňom posledný tím ligy

Michal Ďuriš.
Michal Ďuriš. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|6. jan 2022 o 09:20

Čaká ho náročný boj o záchranu.

NIKÓZIA. Slovenský futbalový útočník Michal Ďuriš si po konci v Omonii Nikózia našiel nový klub. Zostáva však v najvyššej cyperskej súťaži, keď po ňom siahol posledný tím tabuľky Ethnikos Achna FC.

Klub o jeho príchode informoval na sociálnych sieťach.

V priebehu jesennej časti získal Achnas v pätnástich kolách len osem bodov za dve víťazstvá a dve remízy. Klub strelil len desať gólov, vedno s Olympiakosom Nikózia najmenej v súťaži.

Achnas čaká ťažký boj o záchranu, na predposledný PAEEK stráca štyri body. Prvý zápas by mohol odohrať Ďuriš už cez víkend na ihrisku Arisu Limassol.

Ďuriš prišiel do Omonie v auguste 2020 z konkurenčného Anorthosisu Famagusta. Za Omoniu odohral 40 zápasov, v ktorých vsietil štyri góly. Tešil sa zo zisku ligového titulu i triumfu v Superpohári.

Hral aj v predkolách Ligy majstrov, Európskej ligy či v skupinovej časti Konferenčnej ligy, kde sa raz presadil aj strelecky.

"Plne rešpektujem rozhodnutie Omonoie. Pre tento klub som chcel vždy iba to najlepšie. Bola pre mňa veľká česť obliekať si zelený dres a hrať za klub s takou veľkou tradíciou," citoval Ďuriša portál shootandgoal.cyprustimes.com.

V tíme pokračuje slovenský obranca Tomáš Hubočan. Obaja hráči už ukončili reprezentačnú kariéru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ďuriš zostáva na Cypre. Siahol po ňom posledný tím ligy