Bellingham zatiaľ nedosiahol úroveň Gerrarda a Lamparda, myslí si anglická legenda

Jude Bellingham
Jude Bellingham (Autor: TASR/AP)
SITA|27. dec 2023 o 16:51

Bellingham má za sebou pôsobivý štart do sezóny v drese Realu Madrid.

BRATISLAVA. Niekdajší anglický futbalový útočník Michael Owen sa domnieva, že ofenzívny záložník Jude Bellingham žiariaci vo farbách španielskeho Realu Madrid ešte nedosahuje úroveň iných skvelých anglických stredopoliarov z minulosti, akými boli Steven Gerrard a Frank Lampard.

Jude Bellingham má za sebou pôsobivý štart do sezóny 2023/2024 po prestupe z Borussie Dortmund do Realu Madrid. Dosiahol až takú úroveň, že je mnohými považovaný za jedného z najlepších hráčov na svete v súčasnosti, ak nie za najlepšieho.

Podľa Owena však ešte nedorástol na úroveň spomenutých dvoch legiend anglickej Premier League.

„Aj keby v tejto sezóne vyhral La Ligu, Ligu majstrov a dokonca aj majstrovstvá Európy, v dohľadnom čase nebude lepší ako Gerrard alebo Lampard. Nebude na ich úrovni,“ povedal Owen pre Boyle Sports, pásaže z tohto rozhovoru prevzal web as.com.

Owen však napriek všetkému verí, že ak sa Bellinghamovi podarí v tejto sezóne získať všetky tieto tituly, bude vyhlásený za najlepšieho hráča na svete v tejto sezóne.

„Vyhral by Zlatú loptu a zaslúžene. Fandím mu,“ vysvetlil Owen, ktorý túto individuálnu trofej získal aj v roku 2001 ako zatiaľ posledný Angličan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Bellingham zatiaľ nedosiahol úroveň Gerrarda a Lamparda, myslí si anglická legenda