Michalovce začali letnú prípravu bez hlavného trénera, klub opustila brankárska opora

Fotka z barážového zápasu Michalovce - Petržalka.
Fotka z barážového zápasu Michalovce - Petržalka. (Autor: TASR)
TASR|18. jún 2024 o 00:23

Tím doviedol k vytúženej záchrane český kormidelník František Straka.

MICHALOVCE. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali spoločnú prípravu na sezónu 2024/2025 bez hlavného trénera, na ktorého angažovaní vedenie klubu pracuje.

Na prvom tréningu bolo 22 hráčov vrátane brankára Patrika Lukáča, ktorý bol pred podpisom zmluvy a stredopoliara Erika Lienera, ktorého čakala skúška v klube.

Klub na oficiálnej stránke informoval o dvoch istých odchodoch - obranca Daniel Magda bude obliekať dres FC Košice, brankár Žiga Frelih zamieril do Spartaka Trnava.

Prípravné zápasy

Streda, 26. júna: FK Humenné – Michalovce

Sobota, 29. júna: Nyíregyháza Spartacus FC (Maď.) – Michalovce

Streda, 3. júla: Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Sobota, 6. júla: Michalovce – FC Košice

Streda, 10. júla: Michalovce – Kazincbarcika SC

Sobota, 13. júla: Mezőkövesd Zsóry SE – Michalovce

Sobota, 20. júla: Diósgyőr VTK – Michalovce

Pre michalovský klub bude nasledujúci ročník jubilejný 10. v najvyššej slovenskej súťaži.

V nej sa v sezóne 2023/2024 udržali "v hodine dvanástej," keď zvládli dvojzápasovú baráž proti Petržalke.

Tím doviedol k vytúženej záchrane český kormidelník František Straka, ktorý bol po Marekovi Petrušovi a Petrovi Struhárovi tretí tréner tímu v sezóne.

V Michalovciach by radi absolvovali pokojnejšiu sezónu, no na štarte spoločnej prípravy nebol známy nielen hlavný tréner, ale v riešení boli aj zmeny v štruktúrach klubu.

Prvý spoločný tréning viedol športový riaditeľ Vladimír Rusnák s kondičným trénerom Gabrielom Csörgom a trénerom brankárov Marošom Ferencom.

Okrem Lukáča a Lienera sa do tréningového procesu zapojili aj navrátilci z hosťovaní Dávid Slávik, Roland Buhaj, Norbert Matta a Peter Sukovský i mladíci z dorastu Nikolas Bajus, Jakub Kračunik, Christos Makrygiannis a Adam Žulevič, ktorý bol v sezóne 2023/2024 najlepší strelec v súťaži hráčov do 17 rokov (22 gólov v 23 zápasoch).

Do spoločného tréningu by sa čoskoro mali zapojiť brankár Ivan Tiurin i stopéri Tornike Dzotsenidze a Saša Marjanovič, ktorí v klube pôsobili v uplynulej sezóne.

Hráči Michaloviec na prvom tréningu

Patrik Lukáč, Peter Sukovský, Dávid Slávik - Martin Bednár, Polydefkis Volanakis, Igor Žofčák, Matúš Marcin, Samuel Ramos, Lukáš Šimko, Yushi Shimamura, Abdul Zubairu, Stanislav Danko, Artúr Musák, Dávid Patrík, Marcel Tancoš, Norbert Matta, Roland Buhaj, Adam Žulevič, Christos Makrygiannis, Nikolas Bajus, Jakub Kračunik, Erik Liener

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Michalovce začali letnú prípravu bez hlavného trénera, klub opustila brankárska opora