Šéfa klubu Serie A zatkli a obvinili. Reagoval odstúpením

Massimo Ferrero.
Massimo Ferrero. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. dec 2021 o 17:00

Ďalších päť ľudí vrátane Ferrerovej dcéry je v domácom väzení.

BRATISLAVA. Massimo Ferrero odstúpil z pozície prezidenta talianskeho futbalového klubu Sampdoria Janov.

Sedemdesiatročný filmový producent sa tak rozhodol po tom, čo ho policajti zatkli v jednom z milánskych hotelov a obvinili z finančných podvodov. Momentálne sa nachádza vo väznici San Vittore. Ďalších päť ľudí vrátane Ferrerovej dcéry je v domácom väzení.

Podľa správ talianskych médií došlo k viacerým domovým prehliadkam a dcéra Ferrera je obvinená z nezákonného výberu 740-tisíc eur z pokladne otcovej spoločnosti.

Podľa prokurátora juhotalianskeho mesta Paola, ktorý vedie vyšetrovanie, tým spôsobila veľkú škodu veriteľom. Po zatknutí Ferrero odstúpil z funkcie prezidenta Sampdorie Janov. Vlastníkom tohto tradičného klubu Serie A bol od roku 2014.

"Odviedli ho z hotela ako zločinca. Jeho zatknutie súvisí s bankrotom kalábrijských spoločností pred štyrmi rokmi," informoval Ferrerov právny zástupca, cituje ho športový web Sky Italia.

"S veľkým prekvapením sme sa dozvedeli o dnešnom vykonaní predbežného opatrenia vo väzení proti Massimovi Ferrerovi. Je dôležité špecifikovať, že jeho pôsobenie v našom klube bolo úplne nezávislé od jeho ďalších podnikateľských aktivít," uvádza sa v tlačovej správe zverejnenej na oficiálnej webovej stránke Sampdorie, aktuálne pätnásteho tímu Serie A.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Šéfa klubu Serie A zatkli a obvinili. Reagoval odstúpením