V Slovane som čakal zvučnejšiu posilu, tvrdí expert. O vypadávajúcom má jasno

Slovan je pred štartom jari najväčším favoritom ligy.

V Slovane som čakal zvučnejšiu posilu, tvrdí expert. O vypadávajúcom má jasno

Slovan je pred štartom jari najväčším favoritom ligy. (Autor: TASR)
Slovan je pred štartom jari najväčším favoritom ligy.
Slovan je pred štartom jari najväčším favoritom ligy. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|10. feb 2023 o 06:00

Ak bude mať Slovan veľký náskok, atraktivita ligy utrpí, vraví

Jarná časť Fortuna ligy je tu, štartuje už dnes v piatok 10. februára. Do konca základnej časti zostávajú štyri kolá, potom sa súťaž rozdelí na dve časti – nadstavbu o titul a nadstavbu o záchranu.

Na všetkých frontoch je o čo hrať, rozhodnuté ešte nie je o ničom. Otvorený je boj o titul, miestenky v elitnej šestke i o záchranu v lige.

„Hráči dostali signál, že do reprezentácie sa dá dostať z našej ligy. Je to len na nich,“ hovorí pre Sportnet bývalý profesionálny futbalista MARTIN MIKULIČ, ktorý sa dnes objavuje v role televízneho analytika.

Z prvého miesta vstúpi do jarnej časti Fortuna ligy obhajca titulu Slovan Bratislava, ktorý pokračuje aj v Európskej konferenčnej lige. Smeruje za piatym titulom v rade?

Náročný program, počas ktorého hráči Slovana absolvovali v jesennej časti 35 zápasov, úspešne zvládli a v lige majú trojbodový náskok. Rozbehnuté to majú veľmi dobré, ale bude to náročné, pretože im na krk dýchajú či už Dunajská Streda alebo Trnava.

Televízny spolukomentátor Marián Zeman nedávno pre Sportnet vravel, že Slovan sa cez zimu oslabil. Klub následne predstavil trojicu afrických posíl. Ako vnímate zmeny, ktoré v kádri nastali?

Očakával som príchod ortodoxného útočníka. Abubakariho, úprimne, nepoznám. V pohárovom zápase v Banskej Bystrici sa predstavil v dobrom svetle a dokázal sa hlavou presadiť, takže prísľub tam je.

Šaponjič alebo Ramirez nenaplnili očakávania, s ktorými do Slovana prichádzali, ale vravím, čakal som príchod zvučnejšieho mena, nejakého ostrieľaného útočníka.

Ak to zoberieme z pohľadu obrannej formácie, odchod Abenu môže naznačovať, že sa Slovan oslabil. Videli sme, že niektorí hráči na tej pozícii alternovali, vyslovene stredného obrancu do štvorčlennej formácie Slovan nemá. Tam je podľa mňa jeho najväčší problém.

Hneď v úvodnom jarnom kole budeme svedkami veľkého šlágra. V Dunajskej Strede síce o titule nehovoria, ale v prípade nedeľnej výhry nad Slovanom sa naň bodovo dotiahnu. Môže sa v takom prípade situácia na čele ešte viac zauzliť?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Slovane som čakal zvučnejšiu posilu, tvrdí expert. O vypadávajúcom má jasno