VIDEO: Dúbravka svojim čistým kontom pomohol trénerovi Newcastlu k významnému míľniku

Tréner Newcastlu United Eddie Howe.
Tréner Newcastlu United Eddie Howe. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|3. mar 2024 o 12:21

Slovenský reprezentant neinkasoval gól na domácej pôde proti Wolverthamptonu.

NEWCASTLE. Ďalší vydarený zápas má za sebou Martin Dúbravka v niektorej z anglických futbalových súťaži.

Len štyri dni po skvelom penaltovom triumfe nad Blackburnom a postupe do štvrťfinále FA Cupu skúsený 35-ročný brankár vychytal víťazstvo 3:0 nad Wolverhamptonom v 27. kole Premier League.

Po prvom domácom triumfe od polovice decembra sa Newcastle posunul na ôsme miesto v tabuľke, kým Wolves klesli na desiate.

Dúbravka čelil trom strelám na bránku a so všetkými si poradil. Celkovo dosiahol tretie čisté konto v zápase Premie League v tejto sezóne, odkedy začiatkom decembra vystriedal na poste jednotky v tíme "Magpies" zraneného Nicka Popa.

VIDEO: Zostrih zápasu Newcastle - Wolves

Okrem toho dlhoročný slovenský reprezentant pridal dva zápasy s vychytanou nulou aj v FA Cupe.

Spolu v tejto sezóne v troch súťažiach za Newcastle odychytal 17 zápasov a ďalších 9 v reprezentácii Slovenska.

"Pútavými zákrokmi sa zaskvel pri pokusoch Frasera a Sarabiu a zneškodnil aj hlavičku Bellegardeho. Z pohľadu hostí to bolo príliš málo striel na to. aby tím Garyho O´Neila uspel v tomto zápase," napísal portál BBC Sport.

"Toto víťazstvo a čisté konto v ňom je pre nás veľmi dôležité, lebo v domácich zápasoch sa nám ho dlhší čas nedarilo udržať," uviedol tréner Newcastlu Eddie Howe vo videu na klubovom webe.

Rovnaký zdroj dodal, že zatiaľ čo Newcastle dosiahol prvé domáce víťazstvo od 16. decembra a výhry nad Fulhamom (3:0), Wolverhampton neuspel vonku prvýkrát od 17. decembra a prehry s West Hamom (0:3).

Zápas mal aj niekoľko sprievodných zaujímavostí. Tréner Newcastlu Eddie Howe dosiahol sté víťazstvo v Premier League a medzi 52 206 divákmi v St. James Parku bol aj frontman legendárnej rockovej skupiny Dire Straits Mark Knopfler, ktorý tam prišiel uviesť charitatívnu pieseň z Local Hero.

"Eddie Howe sa stal iba ôsmym anglickým trénerom v histórii Premier League, ktorý sa môže pochváliť stovkou víťazných zápasov," napísali na webe Premier League.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Dúbravka svojim čistým kontom pomohol trénerovi Newcastlu k významnému míľniku