Ikona č. 17 končí. Škrtel posiela Hamšíkovi odkaz

Martin Škrtel a Marek Hamšík na vyhlásení ankety Futbalista roka v marci 2014.
Martin Škrtel a Marek Hamšík na vyhlásení ankety Futbalista roka v marci 2014. (Autor: TASR)

Pozrite si, čo odkazujú Marekovi Hamšíkovi bývalí spoluhráči.

BRATISLAVA. Naposledy si oblečie dres, v ktorom si zahral na majstrovstvách sveta a dvakrát aj európskom šampionáte, bol líder, kapitán, tvorca hry.

Marekovi Hamšíkovi v nedeľu zatlieska vypredané Tehelné pole. V Bratislave nastúpi Slovensko v prípravnom zápase proti Čile.

Čo odkázali Hamšíkovi jeho bývalí spoluhráči z reprezentácie?

"Si legenda, ktorá urobila neskutočnú prácu pre slovenský futbal a slovenskú reprezentáciu, a som nesmierne šťastný, že som ťa mohol spoznať ako hráča aj človeka," povedal pre Sportnet Martin Škrtel.

Ten ukončil reprezentačnú kariéru spolu s Adamom Nemcom a Tomášom Hubočanom pred takmer troma rokmi.

VIDEO: Čo odkazujú Marekovi Hamšíkovi bývalí spoluhráči

"Bola radosť byť s tebou na jednom ihrisku. Zostaň ešte pri futbale, pokiaľ máš silu, tak hraj, lebo na to prosečko, ktoré vyrábaš, máš ešte čas," pridal sa bývalý obranca Ján Ďurica.

Bývalý brankár Ján Mucha bol oporou reprezentácie v boji o postup na majstrovstvá sveta 2010 v Južnej Afrike a chytal aj na finálovom turnaji.

"Si geniálny hráč, geniálny človek, určite zúroč skúsenosti, ktoré si nadobudol a pomôž slovenskému futbalu," odkázal Marekovi Hamšíkovi.

Vyše štyridsať zápasov odohral v reprezentácii útočník Martin Jakubko, strelil v nich deväť gólov.

"Bol som pri tvojom prvom reprezentačnom zápase a chcel by som si pozrieť aj posledný, ale povinnosti mi to nedovolia, tak ti chcem popriať, aby si si ho užil. Tvoja reprezentačná kariéra bola fantastická," pozdravil ikonickú sedemnástku v slovenskom drese.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ikona č. 17 končí. Škrtel posiela Hamšíkovi odkaz