Marcelo sa rozlúčil s Realom v slzách, chce však pokračovať v kariére

Marcelo.
Marcelo. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. jún 2022 o 17:15

Myslím si, že ešte nepatrím do futbalového dôchodku, povedal.

MADRID. Brazílsky futbalový obranca Marcelo sa v pondelok emotívne rozlúčil s Realom Madrid. Rekordér v počte získaných trofejí zdôraznil, že po odchode zo španielskej metropoly nemieni ukončiť aktívnu kariéru.

Marcelo pôsobil na Santiago Bernabeu 15 rokov, 30. júna mu však vyprší zmluva. Za Real odohral vo všetkých súťažiach 545 zápasov, v ktorých zaznamenal 38 gólov a pridal 103 asistencií.

Vyhral s ním šesťkrát španielsky titul a päťkrát Ligu majstrov, celkovo získal s Realom 25 trofejí.

"Keď som podpísal zmluvu s Realom, myslel som na to, že v tomto klube sa môžem prepracovať na úplný vrchol. Teraz odchádzam ako najdekorovanejší hráč v histórii Realu," uviedol Marcelo, ktorý sa neubránil slzám.

"Nemám pocit, že by som Realu dal naveky zbohom. Ak si budem chcieť pozrieť nejaký jeho domáci zápas a nedostanem lístok, mohli by nastať problémy," zažartoval si Brazílčan.

Marcelo zdôraznil, že ešte nemieni zavesiť kopačky na klinec.

"Myslím si, že ešte nepatrím do futbalového dôchodku a stále mám čo ponúknuť. Nemal by som problém nastúpiť ani proti Realu, veď som veľký profesionál. Uvidíme, čo prinesú najbližšie týždne, no nevylučujem, že zostanem v Európe."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Marcelo sa rozlúčil s Realom v slzách, chce však pokračovať v kariére