Manželky futbalistov sa súdili. Vardyová musí zaplatiť odškodné Rooneyovej

Jamie Vardy (vpravo) a Wayne Rooney (vľavo).
Jamie Vardy (vpravo) a Wayne Rooney (vľavo). (Autor: SITA/AP)
SITA|5. okt 2022 o 12:26

Rebecca Vardyová zažalovala Coleen Rooneyovú za ohováranie, no na súde neuspela.

NEW YORK. Rebecca Vardyová, manželka anglického futbalistu Jamieho Vardyho, musí zaplatiť súdne trovy vo výške 1,5 milióna libier (asi 1,7 milióna eur) Coleen Rooneyovej, manželke bývalého futbalistu a v súčasnosti trénera Wayna Rooneyho.

Vardyová žalovala Rooneyovú za ohováranie, no sudkyňa Karen Steynová v júli tohto roka rozhodla v jej neprospech a teraz musí uhradiť 90 percent nákladov svojej "súperky" na súdny proces.

Rooneyová obvinila Vardyovú z toho, že poskytla britskému bulvárnemu denníku The Sun informácie z jej súkromia. Overila si to tak, že na svojom instagrame zverejnila falošný príspevok, ktorý mohol vidieť len jeden používateľ - účet Vardyovej.

Informácie z príspevku sa neskôr objavili v spomenutom denníku. Rooneyová v októbri 2019 verejne odhalila, že práve Vardyová poskytla tlači informácie z jej súkromia a hanlivo ju označila.

Vardyová chcela napraviť svoju reputáciu na súde a zažalovala Rooneyovú za ohováranie, no neuspela.

Sudkyňa vo svojom verdikte uznala, že informácie o Rooneyovej poskytol tlači zrejme Vardyho hráčsky agent, no manželka útočníka Leicestru City z Premier League v tom podľa nej nebola nevinne.

"Pani Vardyová o tom vedela a súhlasila s tým," uviedla Steynová v rozsudku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Manželky futbalistov sa súdili. Vardyová musí zaplatiť odškodné Rooneyovej