Neuer šokoval predstaviteľov Bayernu, tí zvažujú angažovanie Livakoviča

Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer.
Brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer. (Autor: twitter: B/R Football)
SITA, pf|11. dec 2022 o 12:46

Manuel Neuer si počas lyžovačky zlomil nohu a v tejto sezóne si už nezachytá.

MNÍCHOV. Funkcionárom nemeckého futbalového klubu FC Bayern Mníchov i trénerovi Julianovi Nagelsmannovi pribudla nečakaná starosť.

Po tom, ako skúsený brankár Manuel Neuer počas lyžovačky utrpel zlomeninu nohy, nebude bavorskému mužstvu k dispozícii po zvyšok sezóny 2022/2023.

Neuer prostredníctvom Instagramu uviedol, že už podstúpil operáciu a nejaký čas ešte pobudne na nemocničnom lôžku.

„Čo môžem povedať, koniec roka mohol byť určite lepší,“ napísal 36-ročný rodák z Gelsenkirchenu, ktorý sa aktuálnych majstrovstvách sveta v Katare nepostúpil s nemeckým tímom do osemfinále.

„Keď som sa počas skitouringu snažil vyčistiť si hlavu, utrpel som zlomeninu v dolnej časti nohy. Operácia dopadla dobre. Veľká vďaka lekárom. Bolí ma však, keď viem, že aktuálna sezóna sa pre mňa skončila,“ dodal.

Generálny riaditeľ Bayernu Oliver Kahn priznal, že správa o Neuerovom zranení všetkých v klube šokovala.

„Budeme pri ňom stáť a sprevádzať ho na jeho ceste k návratu. Aj on sa z tohto vážneho zranenia dostane a vráti sa na ihrisko taký silný ako kedykoľvek predtým,“ poznamenal Kahn.

Kontroverzný tréner

Bývalý futbalový tréner Vladimír Goffa hovorí v najnovšej knihe Kontroverzný tréner otvorene o zákulisí slovenského futbalu, o korupcii, úplatkoch aj stávkarskej mafii.
Knihu si môžete objednať tu

„Manuelovi sa dostane všetkej podpory. Je to silná osobnosť a vráti sa,“ nadviazal športový riaditeľ Hasan Salihamidzič.

Mníchovskí funkcionári tak musia rozlúsknuť dilemu, ako pre zvyšnú časť ročníka 2022/2023 obsadil brankársky post. K dispozícii majú momentálne Svena Ulreicha a potom už len neskúseného Johannesa Schenka.

Na zozname potenciálnych posíl medzi tri žrde, o ktorých Bayern uvažuje pred januárovým prestupovým obdobím, je údajne veľmi vysoko Chorvát Dominik Livakovič, ktorý predvádza výborne výkony na svetovom šampionáte v Katare.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Neuer šokoval predstaviteľov Bayernu, tí zvažujú angažovanie Livakoviča